Make your own free website on Tripod.com

Perjantai 20.10.06

 

Israelissa ollaan huolestuneita tilanteesta Gaazassa, koska kok ajan löytyy uusia aseiden salakuljetustunneleita. Jos niitä on yhtä paljon muualla kuin nyt tutkituilla alueilla, niin niitä on yli 100.

Israel etsii niitä vain Itä-Gaazassa. Gaazasta vetäytymisen yhteydessä piti tehfö sopimus Egyptin kanssa, jotta Egypti valvoisi Gaazan vastaista rajaa omalta puolelta, mutta sopimusta ei koskaan tullut, niinpä Egypti ei valvo omaa puoltaan- nyt juuri Egypti pysäytti ensimmäisen aselastin vuoteen.

 Israel tekee tiedustelulentoja Libanonin ilmatilassa saadakseen selville mahdolliset aseiden salakuljetukset.

Nyt UNIFIL vihjailee, että se voi käyttää jo asemissa oleviaan ilmatorjuntaohjuksiaan Israelin koneita vastaan.

 Presidentti-kilpa Israelissa on jo täydessä vauhdissa, vaikka nykyinen presidentti, Moshe Katzav, on vielä virassa, eikä mahdollisesta syytöskirjelmästä ole vielä päätöstä. Joidenkin arvioiden mukaan Kadiam-puolueen Shimon Peres on tällä hetkellä johdossa ja Likudin kansanedustaja Ruby Rivlin toisena. Täytyy kylläkin muistaa, että Peres on hävinnyt jo monta vaalia, jotka hänen olisi pitänyt voittaa varmasti. Mielenkiintoiseksi presidenttikilvan tekee Israel Beitenu puolueen Avigdor Libermannin ajama valtiosäännön muutos, jonka mukaan Israelissa siirryttäisiin presidenttijohtoiseen hallintoon (kuten USA:ssa).

 

Israelin suurimman lääkefirmanTevan (se on maailman suurin geneerisiä lääkkeitä tekevä firma) toimitusjohtaja, Israel Makov erosi yllättäen. Tilalle tuli Shlomo Jannai, joka toimi hyönteismyrkky valmistavan Machtesh Aganin toimitusjohtajana.  Jannain kokemattomuus lääkealalla huolestuttaa monia analysoijia

 

Arielin kaupungissa on siirrytty uuteen Wi-Mesh-standardin mukaiseen langattomaan tietokoneverkkoon.

Wi-Mesh on Wi-Max-standardin (801.16)  verkko, jossa jokainen access-point on liitetty toisiinsa, ja näin ollen toimintavarmuus on erittäin hyvä. Wi-Max tulee ilmeisesti korvaamaan nykyiset Wi-Fi-verkot, koska Wi-Fi ei tue uusia teknologioita- esim. VoIP:ia. Wi-Mesh-verkko antaa liittyä verkkoon missä tahansa , missä on access-point 50 km päässä ja sallii siirtymisen paikasta toiseen ilman yhteyden menettämistä. Wi-Meshia tukee monta verkkotuotteiden valmistajaa (esim. Nokian). Wi-Mesh-verkon käyttö on ilmaista sekä asukkaille että turisteille.