Make your own free website on Tripod.com

Sunnuntaina 11.09.05

1.        IDF lähtee Gazasta kahdessa päivässä

Israelin sotilaat valmistautuvat lähtemään Gazan alueelta lopullisesti, kuten toivotaan. Virallinen luovutustilaisuus on tänään iltapäivällä kolmen maissa Neveh Dekalimin armeija rakennuksessa, joka on ainoa enää pystyssä oleva siinä kylässä, ja joka luovutetaan palestiinalaisille. Tilaisuudessa luovutetaan PA:n edustajille dokumentteja, jos joku sen edustajista tulee paikalle. Johtavat PA:n virkailijat ovat uhanneet boikotoida tilaisuutta, koska siviililiikenteen valvonta rajan yli on sopimatta. Kuuden aikaan illalla tänään Israelin lippu lasketaan Neveh Dekalimissa. IDF aikoo vetää viimeiset sotilaat Gazan alueelta huomisen aikana.

Gazan alueen synagogien kohtalo on edelleen auki. Yli puolet ministereistä vastustaa niiden tuhoamista. Palestiinalaisten uskotaan häpäisevän ja repivän ne kappaleiksi heti saatuaan siihen tilaisuuden.

Jordania hävitti 1948 sodan jälkeen Jerusalemin 58 synagogaa, käyttäen niiden jäännöksiä käymälöinä ja eläinsuojina. He käyttivät 75 % Öljymäen juutalaisten hautakivistä pihalaattoina ja rakennusten seinäkivinä.

2.        IDF:n uudet säännöt Gazaa varten

Armeijan edustajat ja evakuointia ajaneet poliitikot uhoavat, että IDF lähtee Gazan alueelta lopullisesti. Tähän sisältyy paljon katteettomia toiveita. Se edellyttää palestiinalaisten alkavan käyttäytyä ”sivistyneesti”, kuten Mahmoud Abbas kerran luonnehti. Miten Kassameja ja kranaatteja ammutaan sivistyneesti? Kai siten, että ilmoitetaan etukäteen, koska tuhoisa salvo lähtee tulemaan. IDF uhkailee, että kaikkiin hyökkäyksiin vastataan rajusti, ei silkkihansikkain, kuten tähän asti. Ensimmäinen koe voi tulla tänään tai huomenna, sillä Hamas, Jihad ja Fatahin aseelliset ryhmät ovat luvanneet tuoda tuhansia siviilejä Khan Younesista, Rafasta Dir al-Balahista ”kiirehtimään IDF:n häpeällistä pakoa Gazasta” ja  antaakseen maailman medialle kuvan siitä, mikä Israelin lopulta ajoi pois ”varastamiltaan palestiinalaisten alueilta”. 

Lähes viisi vuotta kestäneen väkivalta-aallon aikana Gazan alueella kuoli tasan 100 sotilasta ja turvallisuus-henkilöä. Viikonvaihteen aikana kaksi sotilasta teki alueella itsemurhan.

   3.    Egypti aloitti rajavartijoitten sijoittamisen

Egypti toi Gazan vastaiselle rajalleen lauantaina 200 rajavalvojaansa ja loput 550 miestä tulevat paikalle lähipäivien aikana. Israel partioi Philadelphia-käytävällä tänään ja huomenna, mutta luovuttaa alueen PA:n turvallisuusjoukoille maanantaina 12.09. Rafahin rajanylitysterminaali suljetaan kuudeksi kuukaudeksi korjaus- ja muutostöitä varten. Rajan ylitys Egyptiin tapahtuu Kerem Shalomin terminaalin kautta, jota valvovat Egyptin, Israelin ja PA:n rajavartijat.

4.        Anarkia jatkuu Gazan alueella

Lauantaina kolme naamioitua miestä kaappasi aseillaan uhaten italialaisen lehtimiehen Lorenzo Cremonesin paikallisen miehen ajamasta autosta Dir Al-Balahissa ja pitivät häntä vankinaan neljä tuntia Nusseiratin pakolaisleirissä. Naamioidut al-Aksa Marttyyrien pyssymiehet valtasivat lauantaina PA:n ministeriöiden virastoja vaatien työtä ja palkkoja.

Israelin sotilaita vastaan tehtiin lukuisia hyökkäyksiä Gazan alueella. Lauantaiaamuna palestiinalainen haavoittui sotilaitten luodeista lähestyessään Orhan sotilasasemaa Gush Katifissa. Philadelphia-käytävällä sotilaita kohti heitettiin kaksi kranaattia. Atzmonassa Gush Katifissa ja Kissufim-tien lähellä sotilaita tulitettiin useita kertoja, kuten myös Neveh Dekalimissa. Gazan alueen pohjoisosassa turva-aidan vierellä sotilaita kohti ammuttiin panssarikranaatti. Kranaatteja ammuttiin myös Negevin alueelle Gazasta.

5.       Terrorismista syytetty israelilainen PA:n palkkalistalla

Nuori juutalainen nainen Tali Fahima vieraili useita kertoja laittomasti Jeninissä ystävystyen siellä al-Aksan paikallisjohtajan, etsintäkuulutetun Zakariya Zubeidin kanssa useita kuukausia sitten. Hänen kerrottiin toimineen Zubeidin rakastajattarena. Fahima pidätettiin neljä kuukautta sitten. Häntä syytetään vihollisen avustamisesta sodan aikana, tietojen salakuljettamisesta viholliselle, yhteydenpidosta vieraan agentin kanssa ja terrorijärjestön avustamisesta. Fahima on edelleen pidätettynä odottaessaan oikeudenkäyntiä häntä vastaan. Nyt vankilan viranomaiset saivat selville, että Zubeidin pyynnöstä PA:n vankila-asiain ministeriö maksaa useita satoja shekeleitä kuukaudessa Fahiman pankkitilille. Fahiman asianajaja väittää, ettei Fahima ollut tietoinen pankkisiirroista, ja ettei rahan maksaminen toisen pankkitilille ole Israelissa rikos.

6.       Jerusalem sopimus

Yli 600 tunnettua kristillistä johtajaa ja vaikuttajaa USA:sta yhdessä israelilaisten parlamentaarikkojen kanssa allekirjoittivat Fort Worthissä Teksasissa nelipäiväisen konferenssin päätteeksi sopimuksen, ”Jerusalem Accords”. Israelia edustivat Christian Allies Caucus (CAC) puheenjohtajat Yuri Shtern (NU) ja Yair Peretz (Shas) sekä rabbi Benny Elon (NU), Gilad Erdan (Likud), Gila Gamliel (Likud) ja Eliezer Sandberg (Shinui). Kokouksessa puhuivat tunnetut kristilliset johtajat kuten pastorit John Hagee, Jack Hayford ja Steve Munsey sekä Raamatun opettaja Kay Arthur. CAC on epäpoliittinen parlamentaarinen järjestö (caucus), johon kuuluu 14 kansanedustajaa Israelin seitsemästä valtapuolueesta. Sopimustekstin laativat MP Shtern ja CAC:n johtaja Josh Reinstein, joka muutti Israeliin Teksasista. He kertovat hämmästelevänsä kansalaisten pariin levinnyttä sekavuutta suhteessaan terrorismin vastaiseen taisteluun. ”Euroopan kyvyttömyys sopia tavasta, miten puolustaa itseään radikaalia islamia vastaan, on varoittava esimerkki Amerikalle ja Israelille, mitä tapahtuu, kun uskon romahtaminen kalvaa maata juutalais-kristillisten arvojen alta, joille länsimainen sivilisaatio on rakennettu. Radikaalin islamin nousu uhkaa juutalais-kristillisiä arvoja ja sivilisaatiota, jossa me elämme.” Konferenssin tarkoituksena oli rakentaa yhteistä liittoa kristittyjen ja juutalaisten välille kohtaamaan tätä uhkaavaa vaaraa. Yksi yhteisistä teemoista oli sydäntä riipaisevat, samanaikaiset onnettomuudet: Israelissa Gazan juutalaisten karkottaminen ja USA:ssa hirmumyrsky Katriinan tuhot New Orleansissa ja Missisipin alueella, jota jotkut pyrkivät esittämään rangaistuksena USA:lle sen Gazan evakuoinnin ja Tiekartan tukemisen johdosta. Muita teemoja olivat afrikkalais-amerikkalaisten ja Israelin välisten suhteitten parantaminen, naisten aseman parantaminen juutalais-kristillisten arvojen perustuksella, sekä naisille tarkoitettujen konferenssien järjestäminen Pyhässä Maassa.