Make your own free website on Tripod.com

ISLAM JA EUROOPAN VALINTA.

Euroopan yhteisö on vaikeassa valintatilanteessa.

Se on hyväntahtoisesti – joskin myös tyydyttääkseen omaa työvoimatarvettaan – sallinut kymmenien tuhansien muslimien muuttamisen alueelleen. Heidän kuviteltiin asettuvan rauhallisesti uusille asuinalueilleen ja vähitellen sulautuvan paikalliseen väestöön.

Nämä toiveet ovat kuitenkin osoittautuneet katteettomiksi. Muslimiväestö ei ole sulautunut muuhun väestöön, vaan muodostanut omia kiinteitä yhteisöjään. Lisäksi on havaittu, että rikkaat arabimaat ovat avokätisesti ja määrätietoisesti puuttunut tämän väestönosan hengellisten tarpeitten tyydyttämiseen rakentamalla moskeijoita ja islamkeskuksia sekä kustantamalla niihin opettajia ja muslimisaarnaajia. Jpostin artikkelin Sowing terror, Rachel Ehrensfeld 09.02.05, mukaan Saudi Arabia on kuningas Fahd bin Abd al-Azizin johdolla käyttänyt tähtitieteellisiä, useita miljardeja Saudi rialeja, Euroopan, Etelä- ja Pohjois-Amerikan, Australian ja Aasian maissa muhamettilaisten keskusten rakentamiseksi: 210 islamilaista keskusta; yli 1500 moskeijaa; 202 opistoa ja 2000 koulua kouluttaakseen muslimilapsia ei-muhamettilaisissa maissa.

Näissä moskeijoissa, islamilaisissa keskuksissa ja kouluissa saarnataan USA:n ja Israelin tuhoamista. Islamilaisten keskusten Espanjassa, Englannissa, Saksassa, Italiassa ja muissa Euroopan maissa on havaittu lisäksi palvelevan al-Qaidan ja Hamasin tarpeita.

Maaliskuussa 2002 Saudi hallituksen englanninkielinen viikkolehti Ain-al-Yaqeen kehui, että saudiperhe ja saudikuningaskunta on käyttänyt miljardeja dollareita levittääkseen islamia maailman jokaiseen kolkkaan. Saudien hyväntekeväisyysjärjestöiksi naamioituneet järjestöt jakoivat varat.

Lehden mukaan Brysselin islamkeskus sai yli $ 5 miljoonaa; Geneven islamkeskus Sveitsissä saa vuodessa lähes $ 7 miljoonaa, ja Euroopan suurin islamkeskus, jonka saudit rakensivat Madridiin  Espanjassa, sai kaikkiaan lähes $ 8 miljoonaa. Saudimiljoonien mukana levitetään Saudi Arabiassa hallitsevaa äärimuhamettilaista suuntaa, wahhabilaisuutta.

Saudit ovat tukeneet avoimesti itsemurhaterroristeja Israelissa. Syyskuussa 2000 Saudi Arabia aloitti maratonohjelman varojen keräämiseksi. Ensimmäinen ohjelma keräsi $ 10.8 miljoonaa. Kuningas Fahd aloitti toisen ohjelman, joka tuotti $ 163.3 miljoonaa, eli yhteensä $ 174 miljoonaa, mikä käytettiin palestiinalaisten itsemurhaterroristien perheiden auttamiseksi. Niihin kuului jäseniä myös Hamasista ja al-Aksa Marttyyrien Prikaatista. Saudit ilmoittivat, että tämä maratonohjelma on jatkuva saudien tuki intifadan tukemiseksi.

Myös monet muut rikkaat arabimaat ovat tukeneet muslimiyhteisöjä maailman eri osissa.

Eurooppa ja muukin maailma on alkanut tajuta, että se on ruokkinut pesässään käenpoikasta, joka ei tyydy vain omaan osaansa, vaan on alkanut tyrkkiä muita poikasia pois pesästä.

Espanjan Granadassa muslimit rakensivat suuren moskeijansa kukkulalle, jonka naapurina on katolinen kirkko ja nunnaluostari Iglesia de San Nicolas. Muslimit rakensivat moskeijaansa 20 vuotta, mutta suostuivat rakentamaan sen minareetit lyhyemmiksi kuin kirkon torni. Moskeijan paikka valittiin, koska sieltä on esteetön näköala Alhambraan, 700 vuotta vanhaan monumenttiin islamin muinaisesta suuruudesta espanjassa. Nunnat joutuivat korottamaan moskeijan ja luostarin välistä muuria kaksinkertaiseksi, ettei moskeijan mahti häiritsisi heidän omaa rauhaansa. Muslimeja pidettiin aluksi vieraina Espanjassa, mutta vähitellen heidät on hyväksytty osaksi yhteiskuntaa. Madridin junapommitusten seurauksena muslimit ovat toistaiseksi pyrkineet minimoimaan näkymistään Espanjan yhteiskunnassa, mutta nykyinen sosialistihallitus on monin tavoin nostanut muslimien yhteiskunnallista asemaa katolisen kirkon kustannuksella.

Kokonaan toisenlainen näkymä on tarjolla Alankomaissa.

Hollantilainen poliitikko ja parlamentin jäsen Geert Wilders, 41, ei uskalla liikkua missään ilman kuutta henkivartijaansa, hän ei uskalla nukkua kotonaan, vaan vaihtelee yösijaansa joka yö eri turvallisten asuntojen välillä. Vaimonsa hän tapaa kahdesti viikossa turvatalossaan.

Hän saanut murhauhkauksia e-mailin kautta, internetin juttuosastoilla, joskus videolla arabimusiikin ja automaattiaseiden säestyksellä. ”Hän on islamin vihollinen ja hänen kaulansa tulisi katkaista. Katkaise hänen kaulansa, niin saat paikan paratiisissa”, sanotaan eräässä videonauhassa.

Hollantilaiset eivät ottaneet uhkauksia todesta, mutta filmintekijän Theo van  Goghin murhan jälkeen Amsterdamissa turvallisuusmiehet ovat alkaneet tajuta tilanteen vaarallisuuden. Van Goghin ampui muslimi usealla laukauksella hänen päähänsä, ja yritti lopuksi nirhata puukollaan maahan lysähtäneen uhrinsa kaulan poikki.

Wilders kertoo, ettei hän voi mennä edes toilettiin ilman turvallisuusmiehiä oven takana. Hän näkee ironiseksi sen, että hän on kuin kotiarestissa, mutta hänen uhkaajansa kulkevat vapaina kaupungilla.

Muitakin hollantilaisia on samassa asemassa: Amsterdamin kaupunginjohtaja Job Cohen, Somalilais-syntyinen parlamentin jäsen Ayaan Hirsi Ali, joka oli van Goghin avustajana hänen musliminaisten kohtelua käsittelevässä filmissään, ja Ahmed Aboutaleb, syntyisin marokkolainen, joka haluaa muslimien hyväksyvän hollantilaisen elämäntavan.

Muslimit syyttävät Wildersiä islamin häpäisemisestä. Wilders toteaa, ettei islamia ja demokratiaa voi millään verrata toisiinsa, eivätkä muslimit ole vertailukelpoisia edes miljoonassa vuodessa.

Wilders toteaa, että ennen populistipoliitikko Pim Fortuyn murhaa 2002 Hollannissa ei voitu edes puhua siirtolaisuuden rajoittamisesta, mikä on nyt yksi Wildersin johtoteemoista. (JP 06.02.05)

Kolmas esimerkki tulee valtameren toiselta puolelta.

Tammikuun puolivälissä muslimit murhasivat Armanious perheen pään, hänen vaimonsa ja heidän molemmat pienet tyttärensä Jersey Citissä New Jerseyssä. Armanious oli Egyptistä USA:aan muuttanut koptikristitty. Internetissä hän oli kehottanut muslimeja kääntymään kristinuskoon. Paikallinen koptiyhteisö oli vakuuttunut, että murhan takana oli muslimiyhteisö, mutta viranomaiset eivät mielestään nähneet murhaan liittyvän uskonnollisia tekijöitä.

Kuitenkin tapa, millä murha suoritettiin, viittaa selvästi rituaalimurhaan.

Uhrit viilleltiin täyteen haavoja ja heidän kaulansa oli katkaistu lähes kokonaan. Perhe oli saanut lukuisia uhkauksia: ”Me jäljitämme sinut kuin kananpojan ja tapamme sinut”.

New Jerseyn viranomaiset pelkäsivät vastatoimia muslimiyhteisön taholta, mikä selvästi vaikutti heidän tapaansa käsitellä tätä koko perheen raakaa rituaalimurhaa.

Vuonna 2002 murhattiin hassidi juutalainen Torontossa kosherpizzerian edessä nahkatakkien toimesta. Poliisi piti tapahtumaa viharikoksena, johon ei liittynyt uskonnollista elementtiä.

Vuonna 2004 juutalaisesta keskuksesta kotiinsa kävelevä hassidi juutalainen murhattiin kadulla Antwerpenissä Belgiassa. Juutalaisella ei ollut rikollista taustaa. Vaikka murha tapahtui aivan paikallisen muslimiyhteisön asuinalueen vieressä, Belgian poliisi ei nähnyt mitään yhteyttä murhan ja muslimiyhteisön kesken, ja ettei kysymys ollut rasismista. (JP 09.02.05)

Euroopassa vietettiin muutama päivä sitten näkyvästi Auschwitzin vapauttamisen 60-vuotispäivää.

Juhlapuheissa useat Euroopan johtavien valtioiden päämiehet julistivat, ettei tällaista saa enää koskaan toistua Euroopassa tai muuallakaan maailmalla.

Kuitenkin juuri näissä Euroopan maissa Israelin vastainen mieliala on jyrkässä nousussa. Yhä useampi on alkanut julkisesti esittää, että Euroopan ja maailman ongelmat johtuvat Israelista ja sen takana tukevasti seisovista Yhdysvalloista. Samaan aikaan on havaittavissa Palestiinan suosion kasvaminen. Israelin vastaisuus on lisäksi muuttumassa vihaksi.

Bielefeldin Yliopiston viime kuussa suorittaman mielipidetiedustelun mukaan 50 % haastatelluista 3000 vertasi Israelin tapaa kohdella palestiinalaisia siihen, miten natsit kohtelivat juutalaisia. Vuonna 2002 Nobel palkittu kirjailija portugalilainen kirjailija Jose Saramago vertaa tapahtumia Palestiinassa siihen, mitä tapahtui Auschwitzissa. Viime kuussa irlantilainen, 1976 Nobelilla palkittu kirjailija Mairead Corrigan Maguire vertasi Israelin atomiaseita kaasukammioiden täydellistämiseksi.

Eikä ole kauan siitä, kun EU:n sisällä tehty mielipidetiedustelu totesi, että pahin maailman rauhaa häiritsevä valtio on Israel Iranin ja Pohjoiskorean jälkeen; 59 % eurooppalaisista ajattelee siten.

Tutkijoiden mukaan eurooppalaisten antipatian takana on menneiden vuosikymmenien aiheuttama syyllisyys.

(JP 01.02.05)

KASTEL 10.02.05

Gabriel.