Make your own free website on Tripod.com

ISRAELIN TILANNE 445

Israelin tilanne on taas mielenkiintoisessa vaiheessa, niin kuin se koskaan kokisi vaihetta, jossa yllättävät tapahtumat eivät muuttaisi näkymiä hetkessä.

Pääministeri Ehud Olmert matkusti Aliza-rouvansa kanssa Amerikkaan, jossa hän keskusteli ensin USA:n ulkoministeri Ricen kanssa ja tapaa sitten varapresidentti Cheneyn, puolustusministeri Rumsfeldtin ja lopuksi itse pääpomon presidentti George Bushin hänen valkoisen talonsa ovaalihuoneessa.

Olmert on useaan otteeseen muistanut tähdentää, että hänet valittiin pelkästään siksi, että hän aikoo karkottaa noin 70 000 juutalaista kodeistaan, farmeiltaan ja liikeyrityksistään Juudean ja Samarian sydänosista. Hän kehuu saaneensa kansan enemmistöltä siihen valtakirjan. Molemmat toteamukset ovat virheellisiä. Olmert valittiin Sharonin puolueen Kadiman siivellä, koska Sharon oli tullut valinneeksi hänet sijaisekseen ja mahdollisesti seuraajakseen, mistä ei ole varmuutta, vaikka Olmert niin vakuuttaakin. Kadiman suosio perustui pelkästään siihen, että Sharon oli onnistunut muodostamaan itsestään isä-hahmon, jollaista kansa kipeästi kaipasi. Olmert ei ole koskaan ollut suosittu eikä pidetty, siedetty kylläkin.

Kadiman saama kansanedustajamäärä vastaa noin 23.3 % Knessetin 120 edustajasta. Jos otetaan huomioon, että äänestysprosentti oli 62, erään laskelman mukaan Kadiman äänimäärä äänioikeutetuista oli n. 16 prosentin luokkaa. Ei tämä mielestäni osoita kovin suurta enemmistöä valtakirjaan kymmenien tuhansien juutalaisten karkottamiseksi kodeistaan.

Mutta politiikka perustuu suurelta osin hämäykseen ja totuuden kiertämiseen.

Olmert esikuntineen, jonka hän on saanut taottua kuuliaiseksi sopulilaumaksi, toteuttaa ja valmistelee tulevaa karkotusta lähes uskonnollisella kiihkolla ja määrätietoisuudella. Olmert ei välitä vastaväitteistä eikä varoituksista, että hän vaarantaa koko Israelin maan ja kansan tulevaisuuden luovuttamalla suurimman osan Juudean ja Samarian maasta kansalle, joka on hyvää vauhtia muotoutumassa fundamentalistiseksi islamilaiseksi diktatuurimaaksi, jonka lähimmät liittolaiset ovat Iran ja Syyria ja luultavasti Irak, ainakin sitten, kun liittoutuneitten joukot lopulta katsovat saaneensa kyllikseen ja päästävät irakilaiset taistelemaan keskenään. On hyvin suuri mahdollisuus, että Irakista kehittyy Iranin tapainen teokraattinen valtio.

Olmert pyrkii myymään karkotussuunnitelmaansa amerikkalaisille, mutta siellä ei olla ollenkaan vakuuttuneita koko idean mielekkyydestä. Kyllä kai normaalilla havaintokyvyllä varustetun ihmisen ilman tiedustelutietoja ja sotilasasiantuntijoitten lausuntojakin pitäisi pystyä näkemään, että suurin osa Israelin 5.3 miljoonasta juutalaisesta ja 1.7 miljoonasta muslimi- ja muista vähemmistöistä koostuvasta kansalaisesta on luovutetuilta alueilta ammuttavien Kassam-, Katjusha- ja muitten rakettien ja kranaattien kantomatkan sisällä. Lisäksi Ben Gurionin lentokenttä on olalta Samarian alueelta laukaistavien ohjusten ulottuvissa. Jos yksikin lentokone pudotetaan tai edes sitä uhataan Strela- tai muulla ohjuksella, koko siviililiikenne sinne keskeytyy kokonaan. Tätä Olmert on kauppaamassa amerikkalaisille.

Gazan opetuksen perusteella on ilmeistä, ettei päättäväistä raketti- ja ohjusmiehistöä pysty millään konventionaalisin keinoin estämään. Niitä kuljetetaan autoissa ja koko laukaisuoperaatio kestää muutaman minuutin. Raketteja pystytään valmistamaan tavallisissa nyrkkipajoissa, kuten Gazassa on nähty.

Kaikki terrorioperaatiot vaativat myös rahaa, eihän kukaan tee raketteja talkoo-periaatteella, mutta sitä virtaa Iranista ja muista muslimimaista. Hetkelliset saartotoimet rahavirtojen esteettömästä kulusta pystytään kiertämään, kuten Hamasin boikotoinnin yhteydessä on havaittavissa, sillä myös länsivaltoja pystytään saartamaan, mikä sekin on nähty, sulkemalla öljyhanat, jos muu ei auta.

Israelin suurin uhka on kuitenkin Iranin ydinpommihaaveet. Olmert kertoi ennen matkaansa, että kysymys on vain muutamasta kuukaudesta, ei vuodesta, kun Iranilla on tieto-taito pommin valmistamiseksi. Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejad on toistuvasti uhannut poistaa Israelin rumentamasta Lähi Idän muslimikarttaa. Onhan se arabeille jo pelkkä kunniakysymys, ettei alueen 350 miljoonaa arabia pysty hoitamaan Hitleriltä kesken jäänyttä juutalaisasian lopullista ratkaisua, kun huomioi, että juutalaisia asuu alueella 5.3 miljoonaa ja maailmassakin vain kolminkertainen määrä.

Mutta miten Iran saadaan luopumaan ydinpommihaaveistaan ja kuka ottaisi riskin iskeä sen ydinlaitoksia vastaan, jos se lopulta todetaan ainoaksi vaihtoehdoksi? USA ei ole halukas aloittamaan kolmatta sotaa, sillä on kädet täynnä Irakissa ja Afganistanissa eikä sen oma kansa siedä lisää sotia. Bushin kansansuosio on jo alle 30 %. Hallitseminen alkaa käydä kitkuiseksi ilman Iraniakin.

Israelilla on lentokalusto ja USA tarjoaa uusinta ”bunker buster” järkälepommiaan, joka pystyy tunkeutumaan paksujen teräsbetonirakenteiden läpi aina 60 metrin syvyyteen. Mutta matka Iraniin on pitkä ja vaatisi vieraan valtion ilmatilan käyttämistä. Lisäksi se aiheuttaisi ehdottoman varman vastaiskun Iranin ohjuksilla ja laukaisisi Iranin lupaamien tuhansien itsemurha-armeijoiden iskut Israelissa ja länsivalloissa.

Maailman asioita tarkkailevat huomioitsijat ovat jo kauan varoitelleet, ettei Palestiinan asia ole enää erillinen vain tätä kulmakuntaa koskettava, vaan se on kytkeytynyt osaksi maailmanlaajuista jihadia, käytettäköön siitä sitten mitä termiä tahansa, mutta kulttuurien välinen sota on yksi mahdollisuus. Toiseksi sitä voidaan kutsua muslimi-haaveilijoiden muslimi-messiaan odotukseen ja hänen tulonsa valmistamiseen liittyväksi operaatioksi maailman valloittamiseksi ja taivuttamiseksi Allahille kuuliaiseksi. Länsivallat eivät ole ollenkaan osanneet nähdä, että niiden löysä ja hallitsematon siirtolaispolitiikka on tuonut niiden sisään Troijan hevosen, jonka vatsa on täynnä taistelunhaluisia muslimeja. Nämä ovat länsivaltojen suosiollisella avustuksella ja ymmärtämättömyydellä saaneet pitää omat perinteensä, rakentaa omat moskeijansa petro-dollarien avulla, ja asuneet ääntä pitämättä niissä hankkien työpaikat, tyylikkäät asunnot ja usein arvostetun aseman yhteiskunnassa. Kukaan ei osaa epäillä mukavaa ja lapsirakasta Ahmedia tai liehuviin huntuihin verhoutunutta musliminaista. Ihan mukavia ihmisiä, kunnes Saudi Arabiasta tai Syyriasta tai Egyptistä tullut imaami julistaa pyhän sodan moskeijan puhujakorokkeen toiseksi ylimmältä askelmalta – ylin on varattu profeetta Muhammedille – pyhän sodan länsivaltoja vastaan ja vaatii, että jokaisen oikean muslimin velvollisuus on osallistua tähän sotaan taivasosuutensa menettämisen uhalla. Päätöstä tehdä mitä vaaditaan helpottaa imaamin lupaus suorasta pääsystä Allahin vastaanotolle ja paratiisiin, jossa 72 neitsyttä odottaa niitä, jotka menettävät risaisen maallisen majansa operaatiossa. Mitä lienee tarjolla naisille?

Mahmoud Ahmadinejad, Iranin presidentti ei ole mielenvikainen  eikä haihattelija. Hän on itse sanonut, ettei hän ole se tuleva mahdi, shia-muslimien odottama messias, vaan hän on edeltä juoksija, joka valmistelee mahdin tuloa. Tämä on salaperäinen 12. kalifi, joka hävisi nuorukaisena, mutta hän tulee, uudistaa islamin uskon ja yhdistää erimieliset muslimit yhteisen johdon alle. Hän tulee johtamaan voittoisia muslimiarmeijoita maailman valloituksessa Allahin käskyn mukaan hänelle kuuliaisiksi.

Tähän Iran tarvitsee ydinpommia, jolla se pystyy uhkaamaan ja pelottelemaan ketä tahansa, onhan Iran samaan aikaan kehitellyt ballistisia ohjuksia, joilla yltää jo Euroopan pääkaupunkeihin ja pian myös Yhdysvaltoihin, mikäli Iranin omiin lupauksiin on luottamista.

Israel ja Palestiina ovat tässä kisailussa pelkkä sivujuonne, kiusallinen ja häpeällinen, mutta sittenkin toisarvoinen. Mikä osuus Ahmadinejadin suunnitelmissa on al-Qaidalla, on epäselvää, mutta sen agentit ovat soluttautuneet vahvasti Jordaniaan, Siinaille ja nyt myös Gazan alueelle ja sieltä Juudeaan ja Samariaan.

Hamas on läheisesti ja yhä selvemmin kytkeytymässä tähän maailman laajuiseen jihadin organisaatioon.

Gazan alue on tarkkailijoitten mukaan taivaan lahja näille jihadisteille. He saivat erinomaisen tukikohdan aivan Israelin ja Egyptin sydämessä, jossa he ovat immuuneja, koska Israelin mahtava armeija ei uskottavuussyistä voi mennä sinne takaisin tunnustamatta samalla, että Gazan alueen luovutus oli kolossaalinen virhe ja Juudean ja Samarian sydänosien luovutus, jos se tapahtuu, moninkertainen.

Jos tästä ei jo tule painajaisunia herkkäihoisille, lisättäköön vielä muutama uusi uhkakuva.

USA on alkanut ottaa tosissaan al-Qaidan ja kumppanien uhkaukset iskeä USA:n suurkaupunkeihin joko bio-kemiallisin asein tai peräti ydinpommein, joita matkalaukkukokoisina niillä sanotaan olevan. Toinen tapa iskeä pommilla USA:n rannikkokaupunkeihin on asentaa Katjushan laukaisualusta kalastajalaivaan ja ajaa sillä huomiota herättämättä lähelle kohdetta ja purjehtia seuraamaan tilannetta kauempaa.

Asiantuntijat varoittelevat myös uusista sähkömagneettisista (SMP) aseista, joilla pystytään lamauttamaan koko kaupungin tai suuren alueen kaikki sähkölaitteet käyttökelvottomiksi.

Huomion arvoinen on myös Iranin aloittama IOB, Iranin öljypörssi, joka perustuu Euroon eikä dollariin, kuten tähän asti. Tämän operaation tarkoituksena on haavoittaa maailman vahvimpana pidettyä dollaria ja sen kautta USA:n maailman mahtiasemaa. Miten tämä operaatio menestyy, nähtäneen lähikuukausina.

On hyvä muistaa kaikkien näitten uhkakuvien keskellä Pyhän Kirjan sanat:

”Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne,

sillä teidän vapautuksenne on lähellä.” (Lk.21:28)

Internet-yhteyksissä esiintyneitten vaikeuksien vuoksi raporttia ei saatu lähtemään 23.05., joten lisään siihen.

-          Olmertin saamiset Amerikasta jäivät laihoiksi, Bush kehottaa panemaan jäitä hattuun.

-          Useat poliisin korkeat virkailijat saivat varoituksia Zellerin komitealta töittensä huonosta hoidosta.

-          Poliisi nappasi Ramallahissa Hamasin ykkösterroristin Ibrahim Hamedin, jolla on yli 65 ihmisen murha omallatunnollaan, jos hänellä sellainen on. Hän suunnitteli uusia megaiskuja Israeliin.

-          PA:n ulkoministeri (Hamas) sylki häntä loukanneen PA:n poliisin silmille Rafahin terminaalin edustalla. Jännitys Hamasin ja Fatahin kesken lisääntyy. Jotkut varoittavat sisällissodasta.

-          Päärabbi Shlomo Amar hyväksyy ulkomailla tehdyt kääntymiset

-          Amnesty International syyttää vuosiraportissaan Israelia ihmisoikeuksien loukkauksista.

-          Terroristit salakuljettaneet 6.5 tonnia TNT-räjähdettä, 15 rakettia ja kranaatteja Siinailta Israeliin.

-          Jerusalemin asukasluku on 718 900, niistä 66 % juutalaisia, loput arabeja.

-          Turisteja tuli vuonna 2005 Israeliin 27 % enemmän kuin edellisenä vuonna.  

 

KASTEL 24.05.06

Gabriel