Make your own free website on Tripod.com

ISRAELIN TILANNE 446

1.        TIEDOTUSSOTAA

Nykyisessä nopeasti liikkuvassa ja muuttuvassa yhteiskunnassa kansa on entistä enemmän riippuvainen median sille tarjoamasta tiedotuksesta. Media pystyy manipuloimaan kansanjoukkoja, kiihottamaan tai rauhoittelemaan. Mutta sen vallassa on myös antaa väärää informaatiota tai pidättää oikeaa.

JPostin kolumnisti Caroline B Glick on yksi harvoja journalisteja, jotka pyrkivät murtamaan median ylläpitämää yhtenäistä tiedostusrintamaa ja joka saa myös palstatilaa tutkimuksilleen.

Torstain 01.06. numerossa Glick tarkastelee aihetta otsikolla Israel´s premeditated market failure.

Otan siitä muutamia kohtia ja lisään niihin omia huomioitani.

Caroline Glick ihmettelee, miksi Israelin media ruokkii kansan olettamusta, että maan taloudellinen tilanne on heikko, että maa elää lähellä vararikkoa, että köyhät näkevät nälkää eivätkä sairaat saa lääkeannoksiaan.

Kuitenkin, hän totea, kaikki Euroopan taloudelliset julkaisut ilmaisevat kateudensekaisen ihailunsa Israelin taloudellisesta voimasta. Glick tulee siihen toteamukseen, että maan vasemmistolaisen lehdistön periaatteisiin kuuluu vähätellä kaikkea edistystä maassa edistääkseen omaa vasemmistolaista ideologiaansa, joka perustuu tappiomielialaan kansansuosionsa lisäämiseksi. Tässä sillä on apunaan maan vasemmistolaisesti orientoitunut oikeuslaitos.

Tilanne pohjoisrajalla ja Gazan alueella ovat esimerkkitapauksia.

Ha´aretz lehti julkaisi maanantaina raportin, jonka mukaan Iran on laivannut Libanonissa toimivalle  terrorijärjestö Hizbullahille Zelzal-2 ohjuksia, joiden kantamatka ulottaa pohjoisrajalta Beershebaan saakka etelässä. Näitä on toimitettu Libanoniin Hizbullahille jo 2003, mutta media on vaiennut niistä täysin.

Miksi näin? kysyy Glick ja vastaa: Siksi, että Israelissa markkinoitiin silloin Jossi Beilinin ja Tony Blairin laatimaa ”tiekarttaa rauhaan” (parempi nimitys: tiekartta Israelin tuhoon).

Ei silloin sopinut kertoa maata uhkaavista uusista ohjuksista. Glick toteaa, että maaliskuuhun 2000, kun IDF miehitti Etelä Libanonia, se oli taktinen uhka Israelilla. Nyt Israelin vetäydyttyä sieltä Hizbullahin läsnäolosta Etelä Libanonissa on tullut strateginen uhka ja paljastaa sen karkean virheen, minkä Israel teki luopuessaan Libanonin eteläosasta. IDF:n vetäytymistä tuki täysin Israelin vasemmistolainen lehdistö, toteaa Glick.

Miksi IDF ei ole tehnyt mitään tämän uuden uhkan poistamiseksi, miksi se ei tuhonnut Zelzal-2 ohjuksia laivoihin tai niiden siiloihin?

Menachem Begin antoi käskyn Irakin Osirakin ydinlaitoksen tuhoamisesta. Hän teki siitä yksinäisen päätöksen eikä kertonut siitä edes lähimmälle liittolaiselleen USA:lle, joka oli sitä vastaan ja joka ilmaisi täydellistä yllätystä ja jopa ärtymystä saadessaan tiedon vasta sitten, kun lentokoneet olivat turvallisesti laskeutuneet tukikohtiinsa. Begin antoi kansalle ja maailmalle julkilausuman, jossa hän lausui toteamuksen, ettei ”Israel koskaan tule sallimaan minkään maan rakentaa joukkotuhoasetta sitä varten.” Beginin sanotaan lukeneen psalmeja odotellessaan tietoja lentokoneitten ollessa suorittamassa niille annettua tehtävää.

Begin kuului Likudiin, ja hän tuohtuneena totesi neuvoantajilleen, miten Shimon Peres lähetti hänelle juuri ennen päätöstä yksityiskirjeen, jossa hän ehdottomasti vaati aiotun pommituslennon peruuttamista.

Israel on nyt taas valintatilanteessa, jossa sen elinehto on asetettu uudelleen kyseenalaiseksi, ja jossa Israelin täytynee taas kerran tehdä oma itsenäinen päätöksensä. Mutta mistä löytyy kansan johtaja, jolla on tarpeeksi rohkeutta ja päättäväisyyttä päätöksen tekemiseksi?

Glick kertoo edelleen TV-ohjelmasta, jossa palestiinalaiset kuvaajat ikuistivat IDF:n kommandoyksikön taistelun Kassam-raketin laukaisumiehistön kanssa, jossa neljä palestiinalaista Kassam-raketin laukaisijaa sai surmansa. Glick kertoo luvissa näytetyn haavoittuneiden miesten vääntelehtivän tuskissaan.

Glickin huomio kiinnittyy kuitenkin siihen, että kommandoyksiköt olivat toimineet Gazan alueella jo kahden kuukauden ajan, mutta siitä oli tyystin vaiettu Israelin mediassa. Miksi näin? Glick kertoo, että syy oli yksinkertaisesti se, ettei maan poliittinen ja sotilaallinen johto voinut näin näkyvästi kertoa kansalle, miten lyhytnäköinen ja tuhoisa Gazasta vetäytyminen lopulta oli. Siksi siitä vaiettiin median äänettömästä sopimuksesta. Samalla tavoin uutinen äskettäisestä Katjusha-hyökkäyksestä Libanonista vääristeltiin siten, ettei lopulta voinut tietää, kuinka monta rakettia Libanonista ammuttiin ja mitä muuta tapahtui hyökkäyksen yhteydessä.

Israelin ilmoitti samassa yhteydessä edellä kerrotun Kassam-miehistön eliminoimisen yhteydessä pidättäneensä Englannin kansalaisen, joka kertoi kuuluvansa Hamasiin. Samana päivänä Hamas ilmoitti olevansa osa kansainvälistä jihadia, joka toimii kaikkialla maailmassa.

www.ynetnews.com kertoo web-sivullaan 04.06. että Hamas on kehittänyt uudenlaisen Kassam-raketin, joka Abu Abdullahin mukaan toimii elektronisella ohjauksella, ja joka yltää kaikkialle Israelin asutuskeskuksiin. Abdullah kertoo, että Hamas on pidättynyt käyttämästä sitä ja pitää kiinni helmikuussa päättämästään tulitauosta. Ohjus on Abdullahin mukaan Hamasin ”sotilassiiven” Izzedine a-Qassam marttyyrien prikaatin keskeisin ase sitten, kun sen aika tulee.

2.        JAPANILAISET TULEVAT

Tämä on se päivä, jona japanilaiset sumo-painijat, keskipaino 150 kiloa ja minimipano alalle yrittäville 75 kg, tömäyttävät toisen jalkansa tukevasti Pyhään Maan Pyhään maankamaraan.

Heidän matkansa tarkoitus on kuitenkin ehdottomasti rauhanomainen. Tosin he antavat näytöksiä Tel Avivin hiekkarannalla ja Kesarean 2000 vanhassa amfiteatterissa, mutta nekin kaikessa ystävyydessä.

He aikovat käydä viruttamassa 32 asteen kuumuudessa (Jerusalemissa tänään, Suolamerellä lähellä 40+) heltyneitä varpaitaan Kuolleenmeren kuolleilla aalloilla ja kokeilla samalla, miten kertomukset siitä, että Suolameren suolavesi hylkii kaikkea elävää, pitää paikkaansa.

Mutta Pyhän Maan pyhät paikat ovat sittenkin ykköstilalla ohjelmassa.

Mutta matkan todellisena tarkoituksena on lopultakin kaupallisuus. Japani haluaa lisätä yhteistoimintaansa tämän lahjakkaan kansan kanssa ja hieroa yhdessä älynystyröitään ja siinä ohessa lisätä kansojen välistä turismia. Japani on tarpeeksi eksoottinen kiehtoakseen keskiverto israelilaista, joka on tunnetusti seikkailun-haluinen ja mielellään kiertelee sielläkin, missä polut eivät ole liiemmälti kuluneet käytössä.

Israelin turismi on noussut ilahduttavasti. Maan neljän ensimmäisen kuukauden aikana maassa vieraili 695 000 turistia, joista 173 973 oli USA:sta. Japanilainen turismi nousi samaan aikaan 93 % eli 4 315 japanilaista kävi katsomassa maan pyhiä paikkoja vuoden ensimmäisen 4 kuukauden aikana.

Maahan tulevia turisteja varoitetaan ottaessaan taksin Ben Gurionin lentokentältä varmistamaan, että heidän valitsemansa taksi on rekisteröity Israel Airport Authorities kanssa. Villien taksien kanssa on ollut vaikeuksia esim. sovitun maksun suhteen kuljettajan alkaessa vaatia lisämaksua autosta poistamisen uhalla.

3.        TAPAUS MARKKU KOIVISTO

Tampereen tuomiokapitulin pastori Markku Koivistoa vastaan nostama viraltapanoprosessi on sen verran ainutlaatuinen ja outo lajissaan, että haluan vielä kerran kosketella sitä.

Vaikka en ole mikään ”huutavan ääni erämaassa”, korkeintaan kotisirkan sirinä hirrenraossa, sallittakoon tällainen sirinä, vaikka se ei ulottuisikaan pimeän pirtin seiniä ulommaksi.

Seuratessa tätä outoa tuomionjulistusta nousee pintaan kaksi päällimmäistä kysymystä.

-          Miten tällainen hellenistinen gnostilaisuus, järkeisoppi ja filosofinen järjestelmä, joka tavoittelee maallista viisautta, on päässyt pesiytymään Suomen kansankirkon teologiaan ja sen johtoon? Eihän tämä mikään uusi oppi ole, johan sitä vastaan taisteltiin alkukirkon aikana. Sen jälkiä seurataan syvälle juutalaisuuteen, sen messiasodotuksiin, sabbatealaisuuteen ja sitä kautta marxilaisuuteen.

-          Missä on kirkon pappien solidaarisuus? Eikö maassa löydy pappeja, jotka näkisivät tämän oikeaoppineisuuden savuverhon taakse ja pystyisivät erottamaan todelliset ”harhaoppineet”?

 

Minun vaatimaton ohjeeni arvoiselle tuomiokapitulille on se, minkä korkeasti oppinut ja suurta arvonantoa nauttinut fariseus nimeltä Gamaliel, antoi muinoin neuvostolle. Koska lainaus on melkoisen pitkä, uskon jokaisen hänen ohjeestaan kiinnostuneen löytävän sen omasta Raamatustaan. Paikka on Ap.T.5:38-39.

Toinen vaatimaton vihjeeni on antaa muutamia aiheita, jotka vaatisivat välitöntä käsittelyä

-          Kristillisen uskon juuria repivä massahyökkäys uskon perusteita vastaan: Juudaksen evankeliumi, Raamatun arvovallan mitätöiminen selittämällä sen vaatimukset vanhentuneiksi ja aikansa eläneiksi, kuten samaa sukupuolta olevien liitot, aborttikysymys, voimatekojen selittäminen luonnollisiksi jne.

-          Länsimaisen kulttuurin kristinuskon vastainen lainsäädäntö, joka vapauden varjolla sallii joitain Pyhissä Kirjoituksissa kiellettyjä asioita, mutta samalla asettaa uusia kieltoja ja estoja kristillisen opetukselle kouluissa ja oppilaitoksissa vapaavalinnan nimissä muka suojatakseen vähemmistöjä.

-          Kristillisten yhteisöjen vainoaminen monissa maailman maissa, joista voisi mainita muslimimaat ja niistä erikoisesti Palestiinan Auktoriteetin alueella mutta myös Afrikan ja Kauko Idän maat, sekä Intia, Kiina jne.

 

Jotkut maailmanloppua pelkäävät ovat pelolla seuranneet, mitä päivämäärä 06.06.06 tuo mukanaan. He ovat, jättämällä pois nollat, nähneet siinä nuo Johanneksen ilmoittavat luvut 666, joka on pedon merkki Joh Ilm.14:16-18 mukaan. Toiset jopa uskovat, että antikristus aloittaa toimintansa sinä päivänä. Silloin myös julkistetaan rok-yhtyeitten uusia albumeja, uusia kirjoja kuten Ann Coulterin kirja Godless, joka kertoo liberalismin olevan uusi uskonto omine pappeineen, rituaaleineen ja uhreineen kiedottuna sopivasti Darwinin kehitysteorian vaippaan, ja sinä päivänä saatanan palvojat pitävät omia messujaan.

Mutta Israelin Jumalaan uskovat voivat sinäkin päivänä ”uhrata kiitosuhreja, niiden huulten hedelmää, jotka Jumalaa rakastavat.”

Kastel 04.06.06

Gabriel