Make your own free website on Tripod.com

ISRAELIN TILANNE 450

HIZBULLAHIN RAKETTIEN TUHOJA GALILEASSA

Arvioidaan, että vähintään 300 000 ihmistä yli miljoonasta Israelin pohjoisosan asukkaasta on paennut sotaa Israelin eteläosaan. Loput heistä värjöttelevät mikä mitenkin yrittäen kestää jatkuvia ja arvaamattomia iskuja. Jotkut israelilaiset poliittiset johtajat pääministeriä myöten ovat jopa ylpeilleet, miten juutalainen kansa kestää jatkuvia iskuja romahtamatta lopullisesti. Lieneekö kysymys jonkinasteisesta masokismista, itsensä kiduttamisesta, vai poliittisen johdon kyynisestä toisen kärsimyksistä piittaamattomuudesta, mutta ei tällainen jatkuva kidutus kuulu normaalin ihmisen elämän kuvioihin.

Ihmetystä herättää se, miksi poliittinen johto ei uskaltanut iskeä ensiksi Litanijoen eteläpuolelle rakettien laukaisupaikkoihin, jotka tiedettiin. Nytkin IDF etenee etanavauhtia rajalta pohjoiseen kärsien suuria tappioita.

Miksi IDF ei toiminut kuten se on tottunut toimimaan edellisissä sodissa, vauhdilla ja suurta luovuutta osoittaen? Tätä ovat kyselleet monet ja sitä tulevat monet kysymään ja tutkimaan joskus vihollisuuksien loputtua. Jotkut JPostin kolumnistit, kuten Caroline B Glick sanovat asian suoraan: Syynä on hallituksen terävimmän kärjen, Olmertin, Livnin ja Peretzin, sekä IDF:n päällikön kenraaliluutnantti Dan Halutzin kokemattomuus ellei peräti taitamattomuus, eli he eivät ole tehtäviensä tasolla. 

 

Raketit ovat aiheuttaneet laajaa tuhoa Galilean ympäristölle, taloudelle ja yleensä alueen kehitykselle.

Shoshana Michael-Zycker ja muut ovat koonneet JP:n Metro-lehteen 04.08.06 muutamia havaintoja. 

KIRYAT SHMONASSA 250 rakennusta ja liikeyritystä on tuhoutunut ja 95 % työntekijöistä lomautettu.

SHLOMI muistuttaa aavekaupunkia, ihmiset Hatzorissa, Karmielissa, Maalotissa ja Nahariyassa ovat lähteneet karkuun, kuten myös yli puolet Safedin 31 000 asukkaasta.

Alueen tärkeimmät elinkeinot. turismi ja maatalous ovat kärsineet eniten. Ainakin 30 % alueen turismin tuottamista tuloista keskittyy normaalisti kesäkuukausiin, nyt vain kourallinen turisteista on uskaltanut tulla.

Turisteja houkutellaan: maksa nyt, pidä lomasi myöhemmin.

Monet hotellit ovat alkaneet lomauttaa työntekijöitään.

Maanviljelijät, joitten vuosisato on kypsynyt korjattavaksi, katsovat neuvottomina hedelmien, omenoitten, luumujen ja päärynöitten putoilemista maahan tai mätänemistä puihin, koska thai-kerääjät ovat paenneet eikä muita ole.

Lehmät, luvultaan arviolta 30 000, ovat menettäneet 25 % maidontuotannostaan, 35-40 litraa nautaa kohti.

Kanat ovat myös kauhistuneina pommitusten aiheuttamaa jyskytystä vähentäneet munantuotantoaan, jotka nekin ovat hauraskuorisia ja helposti särkyviä.

Luonnonpuistoja on tuhoutunut 15 000 dunamia ja 6000 dunamia metsiä on palanut joutomaiksi. Alueelle tyypillinen rehevä vihreys on muuttunut palaneen mustan harmaaksi.

Arviolta yli puoli miljoonaa puuta on menehtynyt metsäpaloissa. Ei tarvitse olla asiantuntija voidakseen nähdä, mitä vaurioita se on aiheuttanut alueen ekosysteemille, kuten Meron reservialueella, Biriyan metsistössä ja Naftalin kukkuloilla.

Haifan ja pohjoisten alueitten teollisuustuottajain yhdistyksen puhemies Liora Birnhack Markus kehottaa paikallisia teollisuuksia ja sataman virkailijoita pitämään Haifan sataman toiminnassa sodan tapaisesta tilanteesta huolimatta. Hänen mukaansa se on tärkeä sataman tulevaisuuden ja imagon takia, vaikka vain puolitehoisena. Kyselyjä on tullut sekä Israelin pohjoisosasta että ulkomaisilta yhtiöiltä, mikä Haifan sataman tilanne on, vai täytyykö lähetykset ohjata Ashdodiin, jota sitäkin uhkaavat Kassam-raketit.

Hän haluaa täsmentää, että sekä Haifan että Ashdodin satamat toimivat täydellä kapasiteetillaan.

Jotkut yritykset ovat keskeyttäneet toimintansa, mutta useat jatkavat sitä kaikesta huolimatta.

Monet alueen klinikat ovat sulkeneet ovensa, mutta työntekijät tekevät kotikäyntejä. Arviolta 40 klinikkaa on edelleen auki. Niiden lääkärit käyvät vanhusten, kroonisten sairaitten ja liikuntavammaisten kotona, koska he eivät pääse klinikoille.

Haifan Rambam-sairaala jatkaa toimintaansa täydellä – tai oikeammin kaksinkertaisella – teholla siitä huolimatta, että se on itsekin joutunut rakettihyökkäyksen kohteeksi. Se on hoitanut 400 IDF:n sotilasta ja siviiliä, jotka ovat joutuneet ohjusiskujen kohteiksi; osa heistä hyvin vaikeita tapauksia.

HAIFAN MAANALAINEN RAUTATIE, Carmelit, on osoittanut merkityksensä nykyisessä tilanteessa. Rautatie tarjoaa turvallisen ja ilmaisen kuljetuksen Karmelin keskustasta satamaan kello kuudesta aamulla ilta kymmeneen. Lisäksi sen asemarakennukset ovat auki vuorokauden ympäri tarjoten suojapaikkoja niitä tarvitseville.

SHARONIN ALUEELLE  PAENNEET pohjoisen asukkaat ovat olleet nostamassa alueen liikeyritysten voittoja. He asuvat siellä sukulaistensa, tuttaviensa tai muiden tarjoamissa tiloissa. Vähentääkseen isäntänsä taakkaa nämä sotapakolaiset kuluttavat aikaansa supermarketeissa tai muissa liikkeissä kuluttaen myös säästämiään varojaan. Usein he tekevät ostosmatkansa yhdessä isäntiensä kanssa. Monet marketit ja liikkeet ovat järjestäneet lapsille erikoisohjelmaa ja –tapauksia kuten myös erikoistarjouksia asiakkaille.

Talkooperiaatteella toimivat yksityiset järjestöt ovat välittäneet pohjoisesta pakoon tulleita löytämään isäntäperhe, jonka suojissa he voisivat elää pahimman yli. Haifan kaupungissa vapaaehtoiset rientävät pitkin katuja toimittaen ruokapaketteja ja myös hyvää mieltä niille, jotka eivät itse uskalla liikkua tai ovat siihen kyvyttömiä. Myös kuumalinjat ovat olleet monin verroin ylikuormitettuja hätääntyneitten ihmisten halutessa purkaa hätäänsä tai pelkoaan, jota vanhemmat eivät uskalla näyttää lapsilleen.

HÄTÄTILANTEEN JULISTAMISTA pohjoiseen ovat monet vaatineet, tai jopa sotatilanteen julistamista koko maahan, mutta hallitus ei näytä olevan siihen valmis.

 

HIZBULLAH ampui sunnuntain 06.08.06 aamupäivän kuluessa yli 100 rakettia Israeliin.

Yksi raketti Kiryat Shmonan lähellä Kfar Giladin kylässä surmasi kymmenen reserviläistä ja 20 haavoittui, neljä heistä hengenvaarallisesti. He olivat matkalla ilmoittautumaan palvelukseen. Toinen raketti osui kylän keskustaan.

Tiberiaassa raketti osui teollisuuslaitokseen saaden kuusi työntekijää shokkiin.

Hizbullah on ampunut 12.07.06 lähtien yli 3000 rakettia Israeliin, muutamat niistä Kafr-5 pitkän matkan raketteja.

Hizbullah antoi Kafr-5 raketille nimen Khaibar-1. Khaibar oli vahva juutalainen linnoitus Arabiassa, jonka muhamettilaiset valloittivat v. 628. Siitä kerrotaan web-sivullani nimellä Arabian Juutalaiset. http://israelupdate.tripod.com/kirjoitukset/FRAMES22.html

 

KFAR KANA . Libanonilaiset ilmoittivat yksikantaan, että ainakin 56 ihmistä kuoli IAF:n ohjusiskussa kylän keskustaan. Lopulta ilmeni, että kuolleita oli korkeintaan 28. Lisäksi on todettu, että koko ohjusiskun loppunäytös oli pelkkää teatteria. CNN:n toimittaja Nic Robertson tunnusti, että Hizbullah valvoo kylää tarkoin. Se kertoo, mikä kuvausryhmä saa milloinkin mennä kuvauspaikalle ja mitä se saa kuvata. Yhdelle kuvausryhmälle näytettiin, miten paareilla kannettiin kuollutta tyttöä. Ryhmä sai kuvata vain yhtä paikkaa, kameraa ei saanut kääntää muuhun suuntaan. Yhden kuvausryhmän mentyä toisen ryhmän annettiin tulla kuvauspaikalle, ja samaa tyttöä kannettiin taas ulos samasta muurinaukosta. Vain kantajia oli vaihdettu. Kuvia vertaillessa todettiin, että paareilla todella oli sama tyttö, ja nousi epäilys, että hänet oli tuotu jostain muualta paikalla, hän ei vaikuttanut juuri kuolleelta.

Arabeilla on tapana liioitella asioita. Jos kertoo heille asian oikean laidan, he epäilevät, että kertoja salaa jotain. He itse kertovat luvut kahdella tai jopa kolmella, että on varaa tinkiä. Täten Libanonin hallituksen ilmoitus 900 kuolinuhrista on epäilyttävä.

Lisäksi on havaittu, että ainakin Reuter näyttää manipuloineen Beirutista otettuja kuvia palavista taloista lisäten kuviin paksuja savupilviä tehon lisäämiseksi.

 

ISLAM RYNNISTÄÄ SAKSASSA

Saksan 82 miljoonasta asukkaasta kaksi kolmasosaa tunnustautuu kristityiksi. Heistä protestantteja on 25.6 miljoonaa, roomalais-katolisia 25.8 miljoonaa. Arviolta puoli miljoonaa asukasta kuuluu pienempiin kristillisiin yhteisöihin, kuten helluntailaisiin.

Mutta maan asukkaat ovat hyvää vauhtia vaihtamassa uskontoaan.

Vuonna 2000 arviolta 300 ihmistä kääntyi muhamettilaisuuteen. Viime vuonna luku oli jo 4000. Monet käännynnäisistä ovat saksalaisia naisia, jotka ovat menneet naimisiin muhamettilaisen kanssa.

Mutta kasvava joukko on älylliseen kermaan kuuluvia, joita viehättää kasvavassa määrin eksoottiset uskonnot, ennen kaikkea islam, vähemmässä määrin myös buddalaisuus ja muut Kauko-Idän uskonnot.

Saksassa on tänä päivänä 3.2 miljoonaa muslimia, suurin osa heistä Turkista maahan muuttaneita työntekijöitä tai heidän jälkeläisiään, jotka ovat jääneet pysyvästi maahan.

Saksassa on 143 moskeijaa, 128 on suunnitteilla, ja lisäksi yli 2600 rukous- ja kokouspaikkaa. 

Islam-instituutin johtaja Salim Abdullah, itsekin kääntynyt ja ilmeisesti nimensä muuttanut, kertoo, että Saksan islamilainen ystävyysjärjestö saa vuosittain 300 uutta jäsentä. Se on radikaalin Muslim Brothethood, islamilaisen veljeskunnan, valvonnassa. Abdullah ei pysty täysin selittämään, mihin islamin kasvava suosio Saksassa perustuu, mutta länsimaisten kirkkojen ja seurakuntien maallistuminen ja veltostuminen on ehkä syvin syy.

(Em. kirjoitus perustuu www.worldnetdaily.com artikkeliin 06.08.06) 

 

KASTEL 06.08.06

Gabriel