Make your own free website on Tripod.com

ISRAELIN TILANNE 462

IRANIN RÄÄVÄSUINEN PRESIDENTTI Mahmoud Ahmadinejad on toistuvasti uhannut, että Israel täytyy hävittää Lähi Idästä, ja että Iran tulee tekemään sen, kun se saa siihen tarvittavan aseen. Edellinen presidentti Rafsansani järkeili kerran, että Israelin tuhoamiseen riittää yksi ydinpommi, kun 1.2 miljardin muhamettilaisen tuhoamiseen tarvitaan useita.

Iranin pyrkimys oman ydinaseen rakentamiseksi on saanut tuon kansan etenemään maailman tuomiosta ja YK:n turvallisuusneuvoston boikotista huolimatta. Viimeksi muutama päivä sitten Iranin ylin opastaja Ali Khamenei vahvisti, ettei Iran tule koskaan luopumaan valitsemastaan suunnasta. Khameneilla on lopullinen valta Iranin päätöksenteossa. Hänen huhuttiin jo kuolleen, koska hän ei osallistunut muutamiin neuvotteluihin ja tapaamisiin joulukuun loppupuolesta lähtien. Eilen hän kuitenkin esiintyi Iranin TV:n lähetyksessä, joskin kalpeana ja huonovointisena. Hänen uskotaan saaneen jonkinasteisen halvauksen, josta hänet elvytettiin esiintymiskuntoon ulkomaisten lääkärien toimesta.

AHMADINEJADIN uhkaukset Israelin tuhoamisesta on Israelissa otettu niin vakavasti, että JPostin kolumnisti Amotz Asa-El kyselee kolumnissaan: ”Kuka on sitten juutalainen, kun meidät tuhotaan ydinaseella?” Hänen huolenaiheenaan on se, etteivät USA:ssa ja muissa maissa asuvat juutalaiset pysty säilyttämään uskoaan hyväksyttävänä. Syyksi hän näkee paitsi assimilaation juutalaisjärjestöjen keskinäiset riitaisuudet, jotka karkottavat juutalaiset synagogista ja juutalaisjärjestöistä. Kysymys on juutalaisen kansan eloonjäämisestä. 

SAMAA ASIAA tutkii JPostin kolumnisti Sarah Honig up-Front julkaisussa 10.01.07 otsikolla ”Katkeamaton side”. Honig siteeraa Ahmadinejadin puhetta Hamasin edustajalle hänen rahankeräysmatkallaan Iranissa.

”Sionistinen hallitus edustaa hillitöntä uhkaa, josta yksikään islamin kansa alueella ei voi olla turvassa. Mitä lähempänä sen keskustaa nämä kansat ovat, sitä enemmän uhatuiksi ne tuntevat. Palestiinalaiset ovat tämän uhkan keskustassa, joka tahraa kaikkien islamin uskollisten kunniantunnon tällä ylevällä säkeellä (Koraanista): ”Allah ei koskaan tarkoittanut uskottomien (infidels, vääräuskoisten) hallitsevan uskovia.” Vallananastaja sionistinen hallitus on kaikkien maailman voimien harjoittaman korruption ja vääryyden tulos.

Inhimillisyyden viholliset näkevät vaivaa säilyttääkseen tämän juonittelujen pesän, käyttäen hyväkseen oman kansansa voimavaroja pitääkseen tämän hallituksen vallassa.”

Vertauksen vuoksi Honig lainaa toisen Israelin ja juutalaisten tuhoa vaativan muhamettilaisen johtajan, Jerusalemin päämuftin Haj Amin al-Husseinin kirjeen, jonka hän lähetti Euroopan johtajille asuessaan Berliinissä Adolf Hitlerin ja SS-johtajan Heinrich Himmlerin vieraana 1943-1944.

”Lienette epäilemättä tietoisia Palestiinan arabien ja juutalaisten välisestä taistelusta, joka oli ja on pitkä ja verinen taistelu, jonka aiheutti juutalaisten pyrkimys rakentaa kansallinen koti, juutalainen valtio Lähi Itään, Englannin ja USA:n avulla ja suojeluksessa. Itse asiassa sen takana on toivo, josta juutalaiset eivät koskaan luopuneet, nimittäin koko maailman hallinta tämän tärkeän, strategisen keskuksen, Palestiinan kautta.”

Päämufti Hussein lähetti samansisältöisen kirjeen ranskaksi Romanian ja Unkarin ulkoministereille 28.06.1943 tehden tyhjäksi kaikki yritykset näissä maissa tuhansien kuolemaantuomittujen juutalaislasten säästämiseksi. YK arkistoi kirjeen 1947 ja se oli kaikkien Saksan korkeimpien viranomaisten tiedossa 1943 vuoteen 1944, kertoo Honig artikkelissaan.

Päämufti Hussein toimi läheisessä yhteistyössä Himmlerin ja Hitlerin kanssa, antaen heille omia ohjeitaan ja esittäen, että hän saisi perustaa Lähi Itään samantapaisia kuolemanleirejä kuin saksalaisilla oli. Hän pyysi Hitleriltä, että hän saisi hoitaa Lähi Idän juutalaiskysymyksen heidän kansallisille ja rodullisille ominaispirteilleen sopivalla tavalla ja Saksan juutalaisten käsittelemiseksi kehittämien tieteellisten menetelmien mukaisesti. Hitler antoi hänelle vastauksen: Juutalaiset ovat teidän.

Päämufti Hussein puuttui myös juutalaisten mahdolliseen karkottamiseen natsien hallitsemista maista selittäen, että ”jos jostakin syystä sellainen on toteutettava, on parempi karkottaa heidät maihin, joissa heidät asetetaan aktiivisen valvonnan alaisiksi, kuten esimerkiksi Puolaan, suojellakseen siten itseään heidän aiheuttamastaan uhkasta ja välttääkseen väistämätöntä vahinkoa.” (JPost up-Front 05.01.07 Sarah Honig)

IRANIN PRESIDENTTI Ahmadinejadin uhkaukset herättävät kysymyksen, miten Israel vastaa niihin ja mitä mahdollisuuksia sillä on estää Iranin itsepäiset pyrkimykset oman ydinaseen rakentamiseksi, koska näyttää, etteivät maailman johtavat valtiot pääse yksimielisyyteen siitä, millä se voidaan estää.

Euroopan valtiot ovat selväsanaisesti sanoutuneet irti väkivallan käyttämiseksi. Kiina ja Venäjä ovat vieläkin selvemmin kaikkea sotilaallista voimankäyttöä vastaan, koska niillä molemmilla on suuria taloudellisia intressejä Iranin kanssa, joka maksaa valtavat asetilaukset käteisellä. Kiina tarvitsee Iranin öljyä.

USA:N kädet oVAT täynnä pyrkiessään selvittelemään Afganistanin ja Irakin sotien jälkisiivousta ja päästäkseen irrottautumaan sieltä ilman tappion häpeää. Vaikka arabimaat vastustavatkin Iranin ydinasehaaveita, niillä ei ole sotilaallisia mahdollisuuksia puuttua asiaan. Vain Turkilla voisi olla teoreettisia edellytyksiä, mutta tuskin halua lähteä sellaiseen seikkailuun. Lisäksi muslimit arastelevat hyökätä toiseen muslimimaahan. Turkin Nato-sidonnaisuus ja EU-jäsenyysneuvottelut voivat asettaa omat rajoituksensa.

Tämä jättää Israelin ainoaksi potentiaaliseksi voimaksi, jolla voisi olla teoreettiset mahdollisuudet estää tai ainakin hidastaa Iranin ydinaseen valmistusta, mutta ennen sitä on selvitettävä useita ongelmia.

IRAN ON HAJAUTTANUT ydinlaitoksensa asiantuntijoitten arvion mukaan parille kymmenelle paikkakunnalle laajassa maassa. Osa niistä lienee rakennettu hämäystarkoituksessa, monet niistä on piilotettu maanalaisiin vahvasti suojattuihin tiloihin. Voidakseen onnistua Israelilla tulisi olla tarkat tiedot laitosten sijainnista ja jopa niiden pohjapiirroksista, kuten oli Irakin Osirakin ydinlaitoksesta, jonka Israelin koneet tuhosivat yllätysiskussa vuonna 1981.

IRANIN Vallankumousarmeija on rakentanut omia salaisia laitoksiaan, joista ei ole mitään tietoa. Jotkut asiantuntijat ovat arvioineet, että tutkimustyö voi olla niissä pitemmällä kuin muissa. Iranilla on kaksi 164 sentrifugin laitosta, joista se sanoo kehittäneensä 3.5 %:n rikastetta, mutta ydinasetta varten tarvitaan 90 %:n rikastetta, eli SQ. Iran sanoo aloittaneensa 3000 sentrifugin asennustyöt, jotka ovat tarpeen 1000 megawatin ydinlämpölaitoksen polttoainetarpeen tyydyttämiseksi. Lisäksi Ahmadinejad ilmoitti Iranin lisäävän sentrifugien määrän kuuteenkymmeneen tuhanteen. 

Arviot Iranin kyvystä ydinaseen valmistamiseksi liikkuvat vuodesta 2008 vuoteen 2010.

LONTOOLAISEN SUNDAY TIMESIN artikkelissa tutkittiin Israelin mahdollisuuksia iskeä Iraniin. Artikkelin mukaan, jonka lähteiksi ilmoitettiin IDF:n sotilaspiirit, Israel harjoittaa kahta lentolaivuetta iskuja varten. Se lennättää koneitaan Gibraltarille, mikä vastaa pituudeltaan matkaa Iraniin. Artikkelin mukaan Israel tulisi käyttämään taktisia ydinaseita tutkaohjattujen bunker-buster pommien jälkeen, joilla ensin kaivettaisiin tarpeeksi syvälle ydinpommin ohjaamiseksi maan alle.

ISRAELIN VIRANOMAISET ovat kieltäneet, että artikkeli perustuisi tosiasioihin. Israel on toistuvasti kieltänyt, että sillä olisi ydinaseita, vaikka maailmalla kiertävien huhujen mukaan sillä on niitä pari sataa.

IRAN ON HANKKINUT  Venäjältä sen kehittyneimpiä ilmatorjuntaohjuksia ydinlaitostensa suojaksi, mutta IAF on vakuuttunut, ettei niistä enempää kuin Iranin omasta lentoaseestakaan ole sille vastusta.

ISRAELILLA ON AMERIKKALAISVALMISTEISIA F-151 ja F-161 koneita, jotka IAF:n ilmoituksen mukaan vaivatta pystyvät lentämään Iraniin ja takaisin ilman välitankkausta. Niiden lentomatka on 4400 km ilman välitankkausta, joskin raskas pommilasti lyhentänee niitten kapasiteettia.

IAF:n koneet voivat lentää Iraniin joko Jordanian ja Irakin yli, Turkin alueen kautta tai kiertää meriteitse Arabianniemen ympäri tarvitsematta ylittää toisen valtion aluetta. Vuonna 1981 Israelin koneet lensivät Jordanian ja Saudi Arabian alueitten yli tuhotessaan Osirakin ydinlaitoksen Bagdadissa.

Israel voisi myös käyttää Jeriko-ohjuksiaan, joitten kantomatka on 1500 km ja ne voivat ottaa 1000 kg:n pommilastin, mutta niitten osumatarkkuus ja tuhoteho on heikompi.

ASIANTUNTIJAT, kuten puolustusministerin neuvonantaja Uri Lubriani, suorittelevat joka tapauksessa sanktioita, mutta kovempia kuin turvallisuusneuvoston asettamat ovat. Lubrianin mukaan paras tapa on kaataa mullahien johtama Iranin hallinto tukemalla Iranin oppositioryhmiä. Se ei kuitenkaan ole yksinkertaista, sillä Iranin mullahit ja imaamit ylimmän kaitsijansa Khamenein valvonnassa hallitsevat kaikkia voimakeskuksia, myös maan armeijaa ja tiedustelua.

IRANIN POMMITUKSET,  varsinkin jos niissä käytetään taktisia ydinpommeja, voivat levittää ydinsaasteita ympäristöön. Iran voi tehdä kostoiskuja Israeliin Shihab-3 ohjuksillaan, joitten kantomatka on 1 330 km. Iran on hankkinut Pohjois-Korealta 18 BM-25 ohjusta, joitten kantomatka on 2 500 km.

ISRAEL ELÄÄ nyt kieltämättä olemassaolonsa yhtä ehkä vaikeimmista kausistaan.

Libanonin sota II romutti pahasti sen armeijan uskottavuutta, ennen kaikkea sille vihamielisissä maissa, jotka pyrkivät hyötymään tilanteesta. Israelin armeija elää sisäisissä itsetutkisteluissa, ja johtajakriisi elää siellä kuten se elää myös poliittisella kentällä voimallisena.

Israelin hallitus on heikko sisäisten riitojen vuoksi ja siksi, että monet ministereistä ovat poliisitutkimusten alaisina erilaisten korruptiosyytösten vuoksi. Viimeksi pääministeri Olmert on oikeuskansleri Mazuzin ilmoituksen mukaan vaarassa saada syytöksen asemansa väärinkäyttämisestä toimiessaan talousministerinä muutama vuosi sitten, sekä hämäristä asuntokaupoistaan.

LIBANONIN SOTA II söi myös USA:n johdon luottamuksen Israelin sotilaalliseen luotettavuuteen, mikä ilmenee asetoimitusten viivyttämisenä ja yhteistoimintaprojektien siirtämisessä.(JP Yaakov Katz 14.01.07)

JUUTALAINEN PARANTAJA. joka on saanut juutalaisten korkeimpien rabbien siunauksen toiminnalleen, ilmoittelee julkisesti lehdistössä vastaanotoistaan. Suurissa mainosilmoituksissa tämä parantaja, Oren Zarif, kertoo auttavansa sairaita, erilaisista taudeista ja vaikeista olosuhteista kärsiviä ihmisiä. Mainoksissa esiintyvissä kuvissa hän saa siunauksen shas-puolueen hengelliseltä johtajalta ja entiseltä päärabbilta Ovadia Yosefilta, toisessa rabbi Yitzhak Kadurilta, ja hän kertoo monien rabbien ja lääkärien lähettävän vaikeuksista ja sairauksista kärsiviä ihmisiä hänen vastaanotolleen. Mainoskuvissa hänen asiakkaansa kertovat parantumisestaan; yksi pysyvästä sepelvaltimotaudista; toinen syövästä, kolmas selkäviasta; neljäs halvauksesta; viidennen jalka parani; kuudes kiduttavasta kivusta; seitsemäs kertoi, että lääkärien mukaan hänen kätensä halvaantuisi, mutta se parani; joku oli lähes sokea, mutta hänen näkönsä parantui.

Oren Zarif kertoo voimansa perustuvan psykokineesiin ja kosmisiin voimiin, mitä ne sitten lienevätkin, mikä vaarallisesti viittaa New Agen käyttämään terminologiaan. Oren Zarif on yksi aikamme epätavallisiin ilmiöihin liittyvä henkilö, joka näyttää saavuttaneen juutalaisen uskonnon johtajien siunauksen.

KASTEL 10.01.07 Gabriel