Make your own free website on Tripod.com

ISRAELIN TILANNE NO 438

 

AMONAN JUUTALAISKYLÄN VÄKIVALTAINEN TUHOAMINEN

Neuvotteluja käytiin viimeiseen saakka tämän samarialaisen kukkulan laelle rakennetun muutaman parakin ja yhdeksän kivitalon evakuoimiseksi rauhallisesti ilman väkivaltaa.

Keskiviikkona tuhannet mellakkapoliisit ja sotilaat vyöryivät kuitenkin paikalle raskaitten armeijan puskutraktorien ja kauhakuormaajien tukemina aloittaen paikalle kerääntyneen tuhansien siviilien väkivaltaisen siirtämisen pois paikalta, jotta tuhoamistyö voitaisiin aloittaa.

Vielä aamulla ennen operaation alkua korkeimman oikeuden kolme tuomaria käsitteli anomusta operaation siirrosta viikolla, jotta ehdittäisiin saada neuvottelut käytyä loppuun. Asukkaat olivat valmiit puskamaan talot ja siirtämään ne Ofraan, joka on pysyvä ja ”laillinen” setlementti. Äänin kaksi vastaan yksi anomus hylättiin.

Operaatiosta tulleista raporteista voi päätellä, että pääministerin kansliassa oli päätös suorittaa operaatio ilman kompromisseja, jota sisäisen turvallisuuden ministeri Gideon Ezra puolsi. Pääministerin strateginen politiikan neuvonantaja Eyal Arad on tiettävästi suositellut kovia otteita ja ”setlerien” nöyryyttämistä.

Näin kulissit olivat valmiit operaatiolle, jossa kuutisen tuhatta poliisia ja sotilasta ”hyökkäsi” aseettomien siviilien kimppuun hakaten kartuillaan ja pampuillaan ja kaataen mellakkahevosillaan kaiken eteen tulevan lihaa ja verta olevan. ”Taistelun” tauottua illalla taistelutanner oli verinen, 219 haavoittunutta poliisia ja siviiliä hoidettiin sairaalassa, joillakin käsi tai jalka murtunut, jollakin kallo halki terästangon iskuista. Eräs nuorukainen taisteli hengestään kallonmurtuman vuoksi, hän selvisi hengityskoneiden avulla mutta makaa sairaalassa. Kolme National Union-puolueen kansanedustajaa haavoittui, yksi heistä joutui poliisihevosen jalkoihin ja sai pahan kallovamman. Hän pääsi kuitenkin seuraavana päivänä kotiin sairaalasta.

Ministeri Ezra onnitteli poliisia hyvin suoritetusta operaatiosta ja lupasi, että kolme seuraavaa vastaavanlaista parakkikylää on poliisin listalla tuhottaviksi.

Sivullisena jää vain ihmettelemään, miksi älykkäinä pidetyt juutalaiset toimivat kuin heikkopäiset huligaanit. Tämä kaikki aikana, jolloin maan rajojen sisälle on muotoutumassa radikaali islamilainen hallitus ja valtio, jota johtaa terrorijärjestöksi leimattu Hamas, jonka päämääränä on Israelin valtion tuhoaminen ja sen korvaaminen muhamettilaisella valtiolla Jordanjoesta Välimereen. Jokunen juutalainen sallittaisiin asua siellä alistettuna dhimmi-asemaan, ilman omia oikeuksia ja raskaasti verotettuna.

MUHAMMEDIA KUVAAVAT PIIRROKSET

Tanskalaisessa Jyllenska Posten lehdessä syyskuussa julkaistut muslimien profeettaa Muhammedia esittävät kuvat olivat sittemmin levinneet monien muiden Euroopan maiden lehtiin. Myös Jordaniassa ne esiintyivät yhdessä lehdessä. Tämän jordanialaisen lehden vastaava toimittaja erotettiin.

Muhamettilaisten lopulta tajutessa, että heidän profeettansa ja uskontoaan loukataan, heidän vastareaktionsa on ollut raju ja ehdoton. Ei riitä, että lehti, joka aloitti koko operaation, esittää anteeksipyynnön, vaan myös hallituksen on pyydettävä anteeksi. Tanskalaisia tuotteita on alettu boikotoida muhamettilaisissa maissa ja supermarketeissa tanskalaisten tuotteitten eteen on asetettu suuret varoituskyltit, jotta asiakkaat osaavat sivuuttaa nämä hyllyt, tai tanskalaiset tuotteet on poistettu myynnistä kokonaan. Monissa muslimimaissa on järjestetty mielenosoituksia Tanskaa vastaan.

Myös palestiinalaiset ovat tarttuneet innolla heille tarjottuun tilaisuuteen saada julkisuutta tämän kautta. PA:n turvallisuusjoukot piirittivät eurooppalaisten instituutioiden rakennuksia torstaina suojellakseen niiden työntekijöitä. Naamioituneet pyssymiehet kiertelivät PA:n alueen hotelleissa etsien eurooppalaisia asiakkaita. Yksi saksalainen mies kaapattiin Nablusissa, mutta PA:n poliisi vapautti hänet tunnin kuluttua.

Palestiinalaiset ryhmät varoittivat tanskalaisia, norjalaisia ja ranskalaisia poistumaan PA:n alueilta 48 tunnin sisällä. Gazan kaupungissa pyssymiehet miehittivät EU:n toimistot kahdesti, minkä johdosta niiden henkilökunta evakuoitiin Israelin puolelle ja toimistot suljettiin. Pyssymiehet asettuivat toimistojen ulkopuolelle, jonne oli raapustettu graffitit: Suljettu, kunnes muslimit saavat anteeksipyynnön.

Abu Jihad, joka edustaa Jasser Arafatin prikaatin pyssymiehiä, väitti joittenkin tanskalaisryhmien aikovan polttaa koraanin Kööpenhaminassa lauantaina. Abu Jihad uhkasi, että jos sellaista tapahtuu, he tulevat tuhoamaan EU:n toimistot Gazassa raketeilla ja polttavat kaikki kirkot Gazan alueella.

Ramallahissa EU:n toimistot olivat PA:n turvallisuusjoukkojen suojeluksessa.

Eurooppalaiset diplomaatit ovat pyrkineet saamaan kontaktia muslimien johtajiin, jotta nämä rauhoittaisivat tilannetta. Israelin poliisi esti palestiinalaisten pääsyn Temppelivuorelle perjantain, muslimien pyhäpäivän, rukouskokoukseen mellakoiden pelossa.

EU:n virkailijat ovat luvanneet jatkaa työtään PA:n alueilla mellakoista ja mielenosoituksista sekä aseellisten ryhmien uhasta huolimatta.

Palestiinalaisten huoli on siinä, että tämä voi vaikeuttaa ennestäänkin arkaa tilannetta EU:n ja PA:n välillä Hamasin voitettua ehdottoman enemmistön PA:n vaaleissa 25. tammikuuta. Hamas sai 74 edustajapaikkaa, lisäksi sillä on toisen ryhmän kolmen edustajan sekä neljän sitoutumattoman edustajan tuki, eli Hamas voi laskea edukseen 81 kansanedustajaa PA:n 132-jäsenisessä lakiasäätävässä neuvostossa.

AMERIKKALAINEN PASTORI PERUSTAA KRISTITTYJEN RYHMITTYMÄN ISRAELIN TUEKSI

Pastori John C Hagee San Antoniosta, Texasista, kutsuu Kristittyjen liittoutuman Israelin hyväksi (CUFI), eräänlaisen kristillisten johtajien kokouksen ensi torstaiksi, hänen ”Kulmakivi-kirkkoonsa” (Cornerstone Church). Kirkkoon mahtuu 5000 palvojaa, hänen seurakunnassaan on 17 000 jäsentä. Mutta torstain kokouksen osanottajat edustavat 70 miljoonaa kristittyä USA:ssa.

Hagee kertoo JPostin edustajalle, että Amerikan kristittyjen tulee voida reagoida välittömästi Washingtoniin heidän huolestaan Israelista, ja heidän tulee puhua ja toimia yhtenäisenä ryhmänä voidakseen ottaa kantaa kriiseihin, joita Israel tulee kohtaamaan lähitulevaisuudessa. Hän ei halunnut yksilöidä, millaisia kriisejä hän odottaa, mutta kertoi, että jokaisena päivänä, jona aurinko nousee, Israelia kohtaa yksi sellainen.

Hagee sanoo, että CUFI tulee pitämään yhteyttä Washingtoniin ja pyrkii vaikuttamaan siihen, että se lopettaa Israelin painostamisen luopua maa-alueistaan rauhaa vastaan. Hagee sanoo, että sen lisäksi, ettei se toimi, Israelilla on Raamatun antama mandaatti koko maahan. Nyt kun Hamas on saanut Gazan, sillä on sotilaallinen jalansija tuhannen jaardin päässä Jerusalemista. Hagee sanoo varovasti, ettei hän uskalla arvailla Jumalan tarkoituksia luonnonkatastrofeista tai esim. Sharonin aivoverenvuodosta ja koomatilasta, kuten Pat Robertson teki äskettäin. Hän ei ota kantaa USA:n lähetystön siirtämiseen Tel Avivista Jerusalemiin. Hän haluaa pysytellä raamatullisella pohjalla, eikä sotkeutua politiikkaan.

IRANIN YDINPOMMI

Iranin ydinohjelma on maailman valtioitten tutkimusten alaisena. Länsimaailman johtajat ovat Kiinan ja Venäjän haluttoman tuen auttamina viemässä asian YK:n turvallisuusneuvostoon.

Iranin ydinpommin uhka on Israelille todellinen, sillä Iranin johtajat ovat avoimesti ja viimeksi presidentti Ahmadinejadin suulla luvanneet tuhota Israelin niin pian, kuin sillä on siihen tarvittavat aseet.

Pommin kuljettamiseen tarvittavat ohjukset sillä jo on, Shihab-3 yltää paisti Israeliin myös useisiin Euroopan maiden pääkaupunkeihin. Venäjän ulkoministeri vihjaili äskettäin, että Iranilla on suurehko ydinpommi lähes valmiina, antamatta siitä tarkempia tietoja.

Pitkin syksyä ja talvea on arvailtu, iskeekö Israel hävittäjäpommittajillaan Iranin ydinlaitoksiin, mutta se on havaittu liian monimutkaiseksi toteuttaa pitkän matkan vuoksi ja siksi, että Iran on hajauttanut laitokset lukuisiin paikkoihin ja louhinut osan niistä syvälle kallioperän sisään.

USA:lla puolestaan on kädet täynnä työtä Afganistanissa ja Irakissa, jossa sota menee huonosti. Toinen sille huolta aiheuttava maa on Syyria, joka uhittelee länsivaltoja Iranin tukemana.

Joten Israelin tulee vain istua ”kädet ristissä” (jos näin voi sanoa juutalaisesta) ja toivoa parasta.

KASTEL 03.02.06

Gabriel