Make your own free website on Tripod.com

ISRAELIN TILANNE NO 439

PILAKUVAT

Tanskalaisen Jyllensk Posten muslimien profeetasta Muhammedista julkaisemat 12 pilapiirrosta ovat aiheuttaneet maailmanlaajuisen liikkeen, mitä mitkään järkisyyt ei näytä pystyvän hillitsemään.

Muhamettilaiset ovat itse lisänneet öljyä laineille lisäämällä niihin kolme härskimpää piirrosta, kuin mitä alkuperäiset olivat ja joita he nyt levittävät muka alkuperäisinä. Ne on lainattu aivan toisista piirroksista tai kuvista, jotka Tanskan muslimijohtaja imaami Ahmed Abu Laban lähetti faxilla sanomalehden toimittajalle. Yksi sika-aiheinen kuva on AP:n valokuvaajan elokuussa ottama kuva vuosittaisesta Ranskassa pidettävästä ”sianvingunta” karnevaalista.

Ruotsalainen sanomalehti SD Kurier on päättänyt tilata omia Muhammedia kuvaavia pilapiirroksia vedoten sananvapauteen. Lehti on pienilevikkinen, mutta se aikoo julkaista kuvat internetissä. Lehden aikomuksen järkevyyttä on kyselty tässä tilanteessa. Ruotsissa asuu 350 000 muslimia.

Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejad on julkistanut kilpailun pilapiirroksista holokaustista, jota hänen mukaansa ei koskaan tapahtunut. Hän järjestää konferenssin holokaustista Teheranissa.

Daniel Pipes käsittelee asiaa JPostin artikkelissaan 08.02. nimellä ”Olemme kaikki nyt tanskalaisia”.

Pipesin lähtökohta on se kaksoismoraali, millä lännen valtiot ovat asiaan suhtautuneet. Hän ihmettelee, miksi 12 pilapiirrosta ovat saaneet maailmanlaajuisen väkivalta-aallon muslimien toimesta, kun muslimit saavat esittää paljon kauheampia pilapiirroksia, kirjoituksia ja pitää kiihottavia saarnoja ilman, että kukaan on puuttunut asiaan. Jos muslimit ovat näin herkkätunteisia uskonnollista häpäisemistä kohtaan, miksi he eivät ole nostaneet meteliä silloin, kun muita uskontoja häväistään muslimien toimesta.

Die Welt lahti Saksassa toteaa, että heidän kiihkonsa olisi paljon hyväksyttävämpi, jos he olisivat nousseet vastarintaan silloin, kun Syyrian TV lähetti draama dokumenttia, jossa juutalaisia rabbeja esitettiin kannibaaleina, tai kun muslimit polkevat Tanskan lippua, jossa on kristinuskon symboli ristiaihe. Flemming Rose, tanskalaislehden toimittaja, joka julkaisi pilapiirrokset, selittää, että syyttämällä häntä muslimien sääntötabun rikkomisesta he vaativat, että hänen tulisi alistua heidän sääntöihinsä. Pipes kuuluttaa länsivalloilta asettumisesta yhteiseen rintamaan Tanskan kanssa. Jotkut valtiot ovat sen tajunneet:

-          Norja ei pyydä anteeksi, koska se kunnioittaa sananvapautta, eikä valtio pyydä anteeksi sitä, mitä yksityiset järjestöt maassa tekevät sananvapauden rajoissa.

-          Saksan sisäministeriö ihmettelee, miksi sen tulisi pyytää anteeksi.

-          Ranska: Poliittiset piirrokset ovat liioittelevia, mikä on parempi kuin liioitteleva sensuuri.

-          Puola: Ilmaisun vapausoikeuden kahlitseminen on ylitetty.

-          Englanti: Pilapiirrosten esittäminen uudelleen on tarpeeton, sopimaton, epäkunnioittava ja väärä.

-          Uusi Seelanti: Tarpeettoman hyökkäävä.

-          USA: Uskonnollisen ja rodullisen kiihotuksen esittäminen tällä tavoin on hylättävää. 

Pipes toteaa, että siinä missä ”vanha Eurooppa” on löytänyt selkärankansa, anglosaksinen maailmaa vapisee. Pipes totea tämän varsinkin Yhdysvaltain ulkoministeriön kannanotossa, mutta totea samalla, ettei se ole mikään ihme, koska USA:n ulkoministeriön arabeja ja muslimeja suosiva asenne tunnetaan.

Mutta presidentti Bush totesi 1989 Salman Rusdien kirjasta ”Saatanalliset Säkeet” ja sen johdosta hänelle julistetun muslimien fatwan, kuolemantuomiosta, että molemmat ovat samalla tavoin hyökkääviä.

Samalla tavoin, kun israelilainen nuori nainen 1997 esitti piirroksen, jossa hän kuvasi Muhammedia siaksi, USA:n ulkoministeriön edustaja Nicholas Burns totesi Bill Clintonin puolesta, että piirroksen tekijä on joko sairas tai ilkeä, ja että hänet tulee asettaa syytteeseen islamin törkeästä loukkauksesta (kuten myös tapahtui).

Pipes ihmettelee, että kuunnellessaan Burnsin esitystä hän ei huomannut mitään tästä loukkaavasta kielestä käsitellessään niitä kauheuksista, mitä tapahtui Ruandassa, missä sadat tuhannet ihmiset menettivät henkensä. Päinvastoin Burnsin käyttämä kieli oli silloin kauttaaltaan varovainen ja diplomaattinen.

Pipes ehdottaa lännen hallituksille pikakurssia islamin laista ja historiallisesti todettua muslimien ylivaltaa hallitsemiinsa ei-muslimi kansoihin. Hän ehdottaa kirjaa Efraim Karsh: Islamic Imperialism, A History.

MUHAMETTILAISTEN REAKTIOITA ISRAELIN ALUEELLA

Palestiinalaiset ovat hyökkäilleet EU:n ja YK:n laitoksia ja toimistoja vastaan Gazan, Juudean ja Samarian alueilla. Monet näistä palestiinalaisten hyväntekeväisyysjärjestöistä ovat joutuneet sulkemaan ovensa ja työntekijät pakenemaan Israelin puolelle turvaan.

Rafahin rajaterminaalissa Egyptin ja Gazan välillä työskentelevät kansainväliset tarkkailijat ovat katsoneet viisaammaksi siirtyä Israelin puolelle. Raja on siten täysin auki ilman Israelin valvovaa silmää.

TIPH. Hebronissa toimiva täysin tarpeeton ja vähän tunnettu Euroopan valtioitten rahanreikä TIPH (tilapäinen kansainvälinen läsnäolo Hebronissa) joutui tänään kolmen sadan palestiinalaisen hyökkäyksen kohteeksi. Siellä työskentelevät tanskalaiset olivat siirtyneet pari päivää sitten Tel Aviviin, mutta keskuksessa työskenteli viitisenkymmentä tarkkailijaa. Palestiinalaiset kivittivät rakennusta ja polttivat järjestön autoja. He yrittävät tällä hetkellä polttaa järjestön päämajan palestiinalaisen poliisin pyrkiessä estämään. Israelin poliisit ja juutalaiset asukkaat seuraavat huvittuneina sivusta, TIPH on ollut alusta lähtien juutalaisasukkaiden hampaissa, koska he pitävät sitä arabien suojelujärjestönä. Israelin poliisi puuttuu tarvittaessa asiaan.

URI DAN. Ariel Sharonin uskottuna ja ystävänä tunnettu kolumnisti Uri Dan kirjoittaa artikkelissaan otsikolla ”Hamas pelasti Israelin” (JP 08.02.06). Seuraavassa otteita artikkelista.

Dan toteaa, että Hamas on tehnyt ylitöitä saadakseen israelilaiset tajuamaan, millaiset ovat palestiinalaisten todelliset kasvot. Hän ihmettelee, ovatko nyt Knessetiin valittavat vieläkään heräämässä unelmista, joita heillä on ollut yli tuhannesta juutalaisesta murhatusta ja tuhansista vammautuneista huolimatta. Arafatin pommit 2000 lähtien eivät saaneet heitä heräämään, saako Hamasin vaalivoittokaan heitä jätkiinsä. Dan toteaa, ettei palestiinalaisista ole ollut neuvottelukumppaneiksi eikä koskaan tule olemaan vuosikausiin. Jokaisen, jolla on silmät päässään tulisi havaita tämä.

Dan ei usko, että Hamas muuttaa suunnitelmiaan Israelin tuhoamiseksi. Siksi Israelin tulee vahvistaa otettaan suuriin asutuskeskuksiin ja yhtenäiseen Jerusalemiin Temppelivuori sen keskipisteenä, säilyttäen turvallisuusvyöhykkeitä Jordanjoen laaksossa, Juudean erämaassa ja vuoristovyöhykkeessä. Dan esittää, että äärimuhamettilainen akseli kulkee Gazasta Ramallahiin, Damaskokseen ja Teheraniin, minkä tarkoituksena on lakaista Israel pois maailman kartalta. Iran on jo ulottamassa ohjusvarjoaan alueen ylle.

Hamasin voiton aiheuttamat järsitysaallot tunnetaan jo Jordaniassa ja Egyptissä, joiden on syytä varautua pahimman varalle. Arafat aloitti aste-asteelta taktiikkansa Egyptissä, jossa hän opiskeluaikanaan liittyi jäseneksi Muslimien Veljeskuntaan, jonka peitejärjestö Hamas on. Arafat ruokki Jihadia ja Fatahia mutta myös Hamasia elinaikanaan, ja oli haltioissaan kuullessaan tietoja itsemurhaiskuista. Mutta Israelin poliittinen johto jatkoi tätä kuolemantanssia Arafatin kanssa sulkien silmänsä ilmeisilta tosiasioilta.

Nyt Hamas on tullut ulos komerostaan kaiken kansan nähtäväksi. Mutta pahoja merkkejä on jo ilmassa: Median edustajat ja poliittiset asiantuntijat ovat kiirehtineet selittämään, että saatuaan vallan Hamas muuttuu maltilliseksi ja tulee kantamaan vastuunsa järkevästi. Dan toteaa, että nämä ovat Shimon Peresin haavekuvia, jotka hän kauppasi israelilaisille Arafatista. Uri Dan valittaa, että täydellinen herääminen voi vaatia vielä lukuisia kuolleita, ennen kuin kansa herää median suorittamasta aivopesusta. Uri Dan muistaa, miten Moshe Dayan sanoi aikanaan: ”Arik. niin kauan kuin meillä on arabeja maassa, voimme asua täällä.”

ISLAM TULEE ISTUMAAN VALTAISTUIMELLA

Seuraavaksi otteita Hamas-johtaja Khaled Mashaalin puheesta Al-Murabit moskeijassa Damaskoksessa, jonka lähetti Al-Jazeera ohjelmassaan 3. helmikuuta. Käännös arabiasta englanniksi: Memri.

Sanomme tämän lännelle, joka ei toimi järkevästi eikä opi läksyjään: Allahin kautta, te tulette häviämään. Teidät voitetaan Palestiinassa ja häviönne on jo alkanut. On totta, että Israel voitetaan siellä, mutta kun Israel on voitettu, sen polku on voitettu, ne, jotka tukevat sitä, ovat voitettuja. Israel voitetaan ja jokainen, joka tuki tai tukee sitä, voitetaan samoin.

Amerikka voitetaan Irakissa. Missä hyvänsä (islamilainen) kansa joutuu (hyökkäyksen) kohteeksi, sen viholliset voitetaan, Allahin tahdosta. Muhammedin kansa on voittamassa Palestiinassa, se on voittamassa Irakissa, ja se tulee olemaan voittoisa kaikissa arabi- ja muslimimaissa.

He eivät ymmärrä arabin ja muslimin mieltä, joka hylkää vieraan. Sanon (Euroopan kansoille): Kiirehtikää pyytämään anteeksi kansaltamme, koska jos ette sitä tee, tulette katumaan sitä. Tämä siksi, että kansamme on eteenpäin pyrkivä ja voittoisa. Älä jätä mustaa merkkiä kansamme yhteiseen muistiin, koska kansamme ei tule antamaan teille anteeksi.

Huomenna kansamme tulee istumaan maailman valtaistuimella. Tämä ei ole mielikuvituksen tuotetta, vaan

se on tosiasia. Huomenna me tulemme johtamaan maailmaa, jos Allah niin tahtoo. Pyytäkää anteeksi nyt ennen kuin katumus ei enää hyödytä teitä. Kansamme kehittyy ja on teidän etunne mukaista kunnioittaa voittoisaa kansaa.

Israel tulee voitetuksi eikä hyödytä teitä enää millään tavoin. Arabit ovat voittoisia. Muslimit ovat voittoisia. Palestiina tulee olemaan voittoisa. Muuttakaa politiikkaanne pian, jos haluatte turvata etunne ja säilyttää terveet suhteet idän kanssa. (JP 08.02.06)

KASSAM-RAKETTI ASHKELONIIN

Iltapäivällä kolmen aikaan Kassam-raketti iskeytyi Ashkelonin teollisuusalueelle, jossa on lukuisia arkoja installaatioita. Se ei kuitenkaan aiheuttanut vahinkoa, mutta säikäytti pahoin työntekijöitä. Alueelle on asennettu Red Dawn varoitusjärjestelmä, minkä tulisi varoittaa iskusta, mutta se ei ollut toiminnassa.

KASTEL 08.02.06

Gabriel.