Make your own free website on Tripod.com

Keskiviikko 1.11.06

 

 Israel on tyytymätön tilanteeseen Libanonissa, koska sinne salakuljetetaan aseita koko ajan. Nyt jopa UNIFIL on ilmoittanut, että Syyria salakuljettaa aseita Hizbullahille. Tässä tilanteessa Israel ei suostu lopettamaan Libanonin ilmatilassa lentämistä, vaikka se aiheuttaa vaaratilanteita UNIFIL:n joukkojen kanssa. Libanonin hallitus ilmoitti, että se on ampunut ilmatorjuntaohjuksia israelilaisten lentokoneiden perään kuitenkaan osumatta.

 

 Intel aikoo rakentaa Haifassa laboratorion, jossa ohjelmointifirmat voivat tutkia, kuinka heidän ohjelmansa toimivat Intelin moniprosessori ympäristössä. Intel alkaa lähettä ehkä jo tässä kuussa multichore-prosessoreita. Niissä on 4 prosessoria yhdessä kuoressa. tänään Intelillä on Israelissa 6700 työntekijää. Kun Qiryat Gatin uusin tehdas avataan helmikuussa 2008, niin tarvitaan lisää 2000 vakinaista ja 2000 väliaikaista työntekijää.

 

 Pohjois-Gaasassa on ollut kovia tulitaisteluita, joissa on kuollut 1 israelilainen sotilas ja 10 terroristia Islamilaisesta Jihadista ja Hamaksesta. Israelin armeijan tarkoitus oli vahingoittaa Kassam-rakettien ampujia. Hallitus hyväksyi vain rajoitettujen operaatioiden tekemisen Gaasassa, vaikka armeija halusi tehdä laajan operaation Etelä-Gaasassa estääkseen salakuljetuksen ja kerätäkseen aseita pois. 

 

 Syyria ilmoitti, että se vaihtaa valuuttavarantonsa dollarit euroiksi. Lukekaapa: http://israelupdate.tripod.com/kirjoitukset/FRAMES22.html  ja siellä USA ja Lähi-itä. USA siirsi jo 3. lentotukialus- saattueen Lähi-itään – neljäs on tulossa piakkoin Intiasta. Arvioidaan, että Iranin ohjuspatterit voivat olla todella vaarallisia amerikkalaisille laivoille: erityisesti pelätään venäläistä Moskitia (nopeus 2,2 Machia 10 - 20 m veden yllä) ja torpedo-ohjusta (nopeus 360 km/h veden alla). Lisäksi Iranilla on pohjassa piileskeleviä miinoja, jotka nousevat pintaan haluttaessa. Ainakaan yleisessä tiedossa ei ole riittäviä vasta konsteja näille aseille. Lisää tietoa:  http://www.atimes.com/atimes/China/HD20Ad03.html

 Egyptissä pidetystä mielipidetutkimuksessa tuli ilmi, että 90% egyptiläisistä pitää Israelia vihollismaana: pitäisikö olla huolissaan, että noin moni pitää Israelia vieläkin vihollisena vai iloita, että 10% ei pidä Israelia vihollismaana. Egypti on kaikessa hiljaisuudessa rakentanut tunneleita Suezin kanaalin ali, jotta voisi siirtää joukkonsa nopeammin Siinaille sitten, kun tai jos tarve tulee.

 

 Ensi perjantaina on määrä olla homojen marssi Jerusalemissa. Eilen oli jo ensimmäinen ultraortodoksien mellakka sen tähden. Poliisi pelkää, että jos marssi tullaan pitämään, niin on luvassa väkivaltaisia mellakoita, niinpä se saattaa kieltää koko marssin vedoten yleisön turvallisuuteen. Poliisin päätöstä odotetaan jo tänään.

 

 On mietitty paljon, mistä johtuu juutalaisten uskomaton menestys kaikkialla. Varmaan siihen ei ole vain yhtä selitystä, mutta on mielenkiintoista, että Raamatussa (5 Moos 4:6)Jumala sanoo Moosekselle, että tämä laki saa aikaan sen, että kansat pitävät teitä viisaina. Juutalaiset pitävät Vanhaa Testamenttia pyhänä, niinpä sitä täytyy lainata täsmälleen eli muistaa täsmälleen; lisäksi jokainen sana ja jopa jokainen kirjain on tärkeä, niinpä edes ”virheitä” ei korjata tekstissä, vaan mietitään, miksi noin on. Ihmisen, joka muistaa täsmälleen, ei tarvitse oppia asioita monta kertaa, vaan voi rakentaa oppimalleen ja näin säästää paljon aika;  ja ihminen, joka on tottunut tutkimaan asiat joka puolelta löytää uusia, parempia ratkaisuja ongelmiin ja ymmärtää syvemmin.

Toinen asia, jota mainitaan on juutalainen isä, joka tukee ja kannustaa lapsiaan, jotta nämä voisivat hyödyntää koko potentiaalinsa. Puhutaan myös isän siunauksesta: ei Eesau turhaan valittanut. Eräs rabbi jopa väittää, että jos tytär tarvitsee isänsä hyväksynnän ja arvostuksen juuri sellaisena kuin on, jotta voisi kehittyä tasapainoiseksi naiseksi, jonka ei tarvitse etsiä miehen hyväksyntää epätoivoisesti (kukaties se voi pelastaa jonkun kamalasta taudista – anoreksiasta). Luonnollisesti pojat tarvitsevat isän mallia voidakseen kehittyä miehiksi.